HomeTot 17 jaar alleen in isolatie bij klachten of positieve test
thumb

Tot 17 jaar alleen in isolatie bij klachten of positieve test

Kinderen en jongeren tot 17 jaar hoeven niet meer in quarantaine als een huisgenoot positief is getest of als er nauw contact is geweest met een besmet persoon.

Voor alle kinderen tot 17 jaar geldt dat zij alleen nog in isolatie hoeven als zij zelf klachten hebben en/of positief getest zijn.

Dit quarantainebeleid geldt nu ook voor kinderen met een beperking. De landelijke vereniging van AVG-artsen, de NVAVG, heeft dat advies gegeven.

Voor iedereen is dit fijn nieuws, want hierdoor kunnen kinderen weer eerder naar het kinderdagcentrum en de BSO. De kinderen worden minder vaak beperkt door quarantaine.

Bij klachten zelftesten

Wel moet er bij klachten met een zelftest getest worden. Als die test positief is, gaan de kinderen naar de GGD-teststraat en blijven thuis. Met een negatieve zelftest mag je naar het kinderdagcentrum of de BSO, maar het dringende advies is wel om bij klachten dagelijks een zelftest te doen.

Als er sprake is van chronische verkoudheidsklachten is het advies om dagelijks een zelftest af te nemen.

Medewerkers ook minder vaak in quarantaine

Voor medewerkers gelden dezelfde regels als voor alle volwassenen. Zij hoeven niet in quarantaine als zij in de afgelopen 8 weken positief getest zijn en geen klachten hebben, of meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebben gehad en geen klachten hebben. Bij klachten doen zij een PCR-test bij de GGD. Een zelftest volstaat niet.