HomeTijdelijke andere plek nodig voor deel van bewoners Selma Lagerlöfweg
thumb

Tijdelijke andere plek nodig voor deel van bewoners Selma Lagerlöfweg

Door het vertrek van 2 vaste medewerkers per 1 februari 2020 heeft Reinaerde ervoor gekozen om bewoners die van intensieve medische zorg afhankelijk zijn, een andere tijdelijke oplossing aan te reiken.

Eind oktober deelde Reinaerde al met de bewoners dat door uitdiensttreding van medewerkers ze tegen de grenzen aanliep van goede zorg. De ernst en omvang van de verpleegkundige en medische risico’s lopen nu te hoog op. Dit is een gedeeld inzicht van het management, het multidisciplinair behandelteam, de lokale en centrale cliëntenraad en de medewerkers. Ook de interne arts en de huisarts bevestigden dit beeld. Daarom is Reinaerde nu in overleg over passende, tijdelijke woonruimte voor 7 bewoners. Voor de andere 19 bewoners die minder afhankelijk zijn van verpleegkundige zorg, kan de zorg voorlopig worden voortgezet op de Selma Lagerlöfweg.

“Dit is een situatie die niemand wenst…”

Annemarie Minkes, strategisch manager van Reinaerde: “Ik begrijp heel goed dat dit bericht tot gemengde gevoelens leidt voor bewoners, familie en medewerkers. Ik zie zowel verdriet en onrust als opluchting omdat er duidelijkheid ontstaat. Zoals bekend zijn we al in gesprek met de bewoners en met andere zorgorganisaties, zodat we op andere manieren de zorg en begeleiding voor de bewoners goed kunnen voortzetten. Samen met de lokale en centrale cliëntenraad gaan we de kwaliteit en de haalbaarheid van de mogelijkheden na. Dit doen wij zorgvuldig en geeft nog geen oplossing op korte termijn. De tijd haalt ons nu in door het bericht van opzegging van een aantal vaste collega’s. En dat betekent dat we nu toch voor een aantal bewoners in overleg zijn over een tijdelijke andere woning met passende verpleegkundige en medische zorg. Dit is een situatie die niemand wenst. We blijven alles op alles zetten om de kwaliteit van zorg op niveau te houden voor alle bewoners, zodat we voorkomen dat er iets ernstigs gebeurt.”

Op de Selma Lagerlöfweg in Woerden wonen mensen met een lichamelijke beperking die begeleiding in het dagelijks leven nodig hebben én intensieve medische zorg.