HomeSluiting kinderdagcentra en dagbesteding verlengd (1)
thumb

Sluiting kinderdagcentra en dagbesteding verlengd

Gisteravond maakte het kabinet in de persconferentie bekend dat de maatregelen die gelden tot en met 6 april worden verlengd tot en met 28 april. Een week voor 28 april neemt het kabinet een besluit over verdere verlenging.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle

Premier Rutte zei “Alleen samen krijgen we corona onder controle" en sprak zijn grote bewondering uit voor het aanpassingsvermogen van iedereen, en met name in de zorg, waar heel veel gevraagd wordt.

Betekenis kabinetsbesluit bij Reinaerde

Het kabinetsbesluit betekent dat bij Reinaerde de huidige maatregelen tot en met 28 april worden voortgezet, en we in de week ervoor kunnen aangeven of deze verder worden verlengd.

Dat betekent:

  • Sluiting van de kinderdagcentra, dagbesteding en logeren in ieder geval tot en met 28 april;
  • De afspraken over het bezoek aan woningen (nee, tenzij) blijven in ieder geval gelden tot en met 28 april;
  • Andere vormen van dienstverlening (behandeling, ambulante dienstverlening) blijven op afstand; ook tot en met 28 april.

Contact voortzetten

Veel medewerkers zetten zich onder deze moeilijke omstandigheden op allerlei manieren in om contact met cliënten voort te zetten. We volgen hoe het gaat met cliënten en bereiken hen met (beeld)bellen, dragen alternatieven aan die (op afstand) mogelijk zijn en geven zo goed mogelijk vorm aan dagactiviteiten in de woning.

Testen in de zorg buiten de ziekenhuizen

Belangrijke mededeling van minister de Jonge is dat vanaf volgende week medewerkers in de zorg buiten de ziekenhuizen ook getest gaan worden op het coronavirus. De testcapaciteit wordt vier keer zo groot gemaakt om dat mogelijk te maken. Om veilig te kunnen werken is dat belangrijk nieuws.

Wij begrijpen de grote impact voor familie en ander vertegenwoordigers en voor medewerkers. Laten we elkaar steunen en samen volhouden!