HomeSelma Lagerlöfweg kan weer opbouwen
thumb

Selma Lagerlöfweg kan weer opbouwen

Bij de woning in Woerden zijn afgelopen weken nieuwe medewerkers komen werken en worden nieuwe cliënten verwelkomd op basis van het nieuwe woonprofiel. Kim Bangma, bewoner en voorzitter van de cliëntenraad van de woning: “Na een moeilijke periode kunnen we weer opbouwen.”

In oktober 2019 maakte Reinaerde bekend dat het de zorg niet langer kon volhouden bij de Selma Lagerlöfweg. Voor de medisch-intensieve zorg voor een deel van de bewoners met diverse lichamelijke beperkingen en ondersteuning op beademing konden geen medewerkers voor deze plek worden gevonden.

“We kunnen opbouwen”

Voorzitter cliëntenraad Kim Bangma: “We hebben lange tijd een moeilijke periode gehad met veel onzekerheid en ups en downs, met als dieptepunt het besluit om mensen te moeten verhuizen. Met de cliëntenraad van de woning en de centrale cliëntenraad (CCR), de manager en de familie hebben we vele uren bij elkaar gezeten en stevig gesproken over hoe het verder moet. Dit is intensief geweest voor iedereen, maar daardoor hebben we in samenspel bereikt dat we nu kunnen opbouwen. We doen dat met een nieuw woonprofiel, nieuwe cliënten en nieuwe medewerkers, met als doel een fijne woonplek voor cliënten én een fijne werkplek voor medewerkers.”

Profiel

In het woonprofiel is beschreven welke zorg er wel en niet is bij de woning. Zo richten we ons op mensen met niet-aangeboren hersenletsel en blijft de zorg voor mensen met bepaalde lichamelijke beperkingen. Eerder konden ook mensen met bredere zorgvragen bij de woning zorg krijgen. Deze keuze sluit aan op de behoefte naar zorg in de regio.

Keuzes

Wendy de Lange, manager: “Door onze keuzes voor bepaalde begeleiding en zorg, kunnen we die in deze woning beter geven en makkelijker een goed team van medewerkers behouden. Voor de bewoners betekent dit dat ze op deze mooie plek midden in de wijk kunnen wonen, contacten kunnen onderhouden en deelnemen aan de samenleving, met dagbesteding in de buurt en in het gebouw. De huidige bewoners kunnen er blijven wonen, als hun zorgvraag niet te intensief wordt. We kunnen ons nu weer richten op de toekomst.”