HomeSamen werven en werken met de Ik Zorg Shop in Zeist
thumb

Samen werven en - werken met de Ik Zorg Shop in Zeist

Waardevol voor ons netwerk

Een winkel tijdens corona; er zijn betere ideeën... Toch werkt de Ik Zorg Shop in Zeist goed door. Niet met een fysieke winkel - want die is nog gesloten - maar digitaal. Via MS-Teams kunnen allerlei mensen die aan het werk willen in de zorg in contact komen met samenwerkende zorgorganisaties. Sanne Mulder, adviseur werving en selectie bij Reinaerde, 'staat in de winkel' namens Reinaerde. Vóór corona in levenden lijve, maar nu online. En zij vindt de shop, zelfs in deze tijden, nog heel waardevol.

Sanne: “We kunnen via Teams kandidaten zien en spreken. Gemiddeld zijn er via Teams zo'n acht gesprekken per week. We leren ook van andere organisaties. Het levert daarmee een bijdrage aan de werving en is waardevol voor ons netwerk. Er komen via Utrechtzorg mensen met diverse achtergronden naar de shop. Bijvoorbeeld mensen die willen overstappen naar de zorg, die een opleiding volgen en een werk- of stageplek zoeken, of mensen met een buitenlands zorgdiploma die willen instromen. Zij hebben verschillende loopbaanvragen. Soms meldt iemand zich op Dennendal spontaan aan. Die helpen we dan bij de Ik Zorg Shop verder."

Netwerken in de shop
De winkel hoopt na corona ook weer de ontmoetingsplek te worden voor personeelsadviseurs. Sanne: “De kracht achter de shop is het netwerk dat we met alle organisaties samen hebben. Mensen met dezelfde functie als ik, kunnen van elkaar leren en oplossingen bedenken voor de huidige uitdagingen rondom zorgpersoneel. We zien bijvoorbeeld dat het nu moeilijk is om voldoende leerlingplaatsen voor Mbo'ers te realiseren. De meeste mensen met een passende opleiding en -werkervaring, hebben al een baan, terwijl wij meer mensen nodig hebben in de zorg. Het is echt nodig dat we over deze onderwerpen de handen ineenslaan. Alleen daarom al, hoop ik dat de shop straks weer open gaat.

Reinaerde
De deelname aan de Ik Zorg shop van Utrechtzorg bestaat uit een financiële bijdrage en de inzet van Sanne. Het draagt bij aan de zichtbaarheid van Reinaerde in de regio Utrecht. Sanne is nu het gezicht van de organisatie. Voorheen waren dat medewerkers van Dennendal.

De Ik Zorg Shop wordt georganiseerd door Utrechtzorg. Er doen zestien zorgorganisaties aan mee. Wil je meer weten? Kijk dan hier.