HomeRingfazant in gebruik genomen
thumb

Nieuwbouw Ringfazant in Nieuwegein is in gebruik genomen

Het prachtige nieuwe gebouw aan Ringfazant in Nieuwegein is afgelopen dagen in gebruik genomen! In totaal 30 bewoners verhuisden vanuit Rietveldlaan en Uddelerschans (woningen van Reinaerde in Nieuwegein). De bewoners zijn heel blij met hun mooie studio's waarin ze een keukenblok en een eigen badkamer hebben! Na de laatste verhuizing lieten de patatjes zich goed smaken.

Bij Reinaerde Ringfazant wonen mensen met een matige tot licht verstandelijke beperking. Zij wonen zelfstandig en kunnen ook 24 uur per dag terugvallen op begeleiding. Er wordt gezamenlijk gegeten en gekookt.

Op de plek van Ringfazant stond de woning De Grienden. De kamers waren heel klein en hadden geen badkamer. De Grienden is eerder al gesloopt om plaats te maken voor een woning die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Ook deze verhuizing past in het grotere plan van gebied Lekstroom omcliëntenin beter passende woningen te laten wonen, om ze de juiste zorg op de juiste plek te kunnen geven.

De woning De Akker aan de Uddelerschans zal als gevolg van de verhuizing naar Ringfazant nu sluiten. En omdat er nu bewoners van Wijkersloot aan de Rietveldlaan verhuisd zijn naar de Ringfazant, ontstaat daar ruimte voorcliëntendie behoefte hebben aan gelijkvloers wonen.

We zijn blij dat de verhuizingen na jarenlange voorbereiding en afstemming nu concreet plaatsvinden. Verhuizen kan leuk zijn, maar is soms ook lastig. Dat is zeker het geval als je zelf niet het initiatief voor de verhuizing hebt genomen. Er is een korte periode van ongemak te overbruggen voordat je de voordelen kan gaan ervaren. Deze periode gaan we zo goed mogelijk faciliteren. Zodat de cliënten in hun nieuwe woning ervaren: “Ik voel me thuis, heb een goede dag, krijg goede begeleiding.” Daar doen we het voor!