HomeReinaerde Pratumplaats in Utrecht Leidsche Rijn is officieel geopend
thumb

Reinaerde Pratumplaats in Utrecht Leidsche Rijn is officieel geopend!

Vrijdag 20 mei

De opening werd eerder vanmiddag gevierd. Reinaerde Pratumplaats is een mooie woonplek geworden voor mensen met een (licht)verstandelijke beperking, waar zij zo zelfstandig mogelijk leven, met passende begeleiding.

Bewoners Natasja en Sara en bestuurder Ella van Lingen van Reinaerde stelden elkaar een paar vragen. Beide bewoners zijn blij dat ze op deze plek weer een beetje zelfstandiger worden. En ze kunnen zichzelf terugtrekken in hun eigen studio als ze dat willen. "Het is fijn wonen, misschien wel voor de komende 20 jaar." En dat de woning duurzaam is, vinden ze tof. Mireille van den Pol, ontwikkelmanager van woningcorporatie GroenWest vertelde in een korte speech dat dit project voorspoedig is verlopen: 3 jaar na de prijsvraag van de gemeente is het duurzame gebouw Pratumplaats bewoond. Dit is te danken aan de goede samenwerking tussen woningcorporatie GroenWest, de gemeente Utrecht, ontwikkelaar HEVO en Reinaerde.

Rene Lolkema, partner en ontwikkelaar bij HEVO en de initiatiefnemer van dit plan, feliciteerde alle betrokken partijen en de bewoners met hun nieuwe woning. “Het is fijn om te zien hoe de bewoners hier nu in hun eigen appartement wonen, koken en de dingen doen die ze zelf willen."

Na de rondleiding met de buren, werd de opening feestelijk afgerond met een borrel met familie en betrokkenen in restaurant De Hoge Weide, waar veel van de bewoners werken.