HomeReinaerde is gestart met vaccineren van mensen met een beperking
thumb

Reinaerde is gestart met vaccineren van mensen met een beperking

Bij Reinaerde begon het vaccineren op woensdag 27 januari bij Dennendal in Den Dolder en De Heygraeff in Woudenberg. Eén van de bewoners die vandaag werd ingeënt, is Greet Ruitenbeek. Zij woont al lange tijd op De Heygraeff en heeft een verstandelijke beperking.

De wettelijk vertegenwoordiger van Greet, Marijke de Gooijer is blij dat zij is ingeënt: “We voelen dat we met het vaccin een antwoord hebben op die nare ziekte. Mensen zoals Greetje zouden vreselijk ziek worden van covid. De wereld kan straks weer een beetje open en ik zie ernaar uit om in de lente weer leuke uitstapjes te kunnen gaan maken.“

‘Binnen drie dagen verwachten we ruim 360 cliënten in te enten’. Bestuurder Ella van Lingen van Reinaerde staat stil bij dit moment: “Cliënten en familie zijn ontzettend blij en wij als organisatie ook. Bijna alle verklaringen ‘wel of geen toestemming voor vaccinatie’ zijn terug ontvangen en 95% van de wettelijk vertegenwoordigers geeft toestemming; dat is heel hoog. Het is de eerste stap op weg naar een veiliger omgeving voor cliënten en collega’s. We hopen dat de medewerkers nu ook snel de oproep voor de vaccinatie krijgen. Als veel mensen zich laten vaccineren, kan het leven en ons werk stap voor stap weer iets normaler worden. Vaccineren is een eigen keuze. Als zorgorganisatie èn als werkgever bevelen wij het van harte aan.”

Vaccineren cliënten in de wijk

Binnenkort starten ook huisartsen met vaccineren van de eerste cliënten die in de wijk bij Reinaerde wonen en een eigen huisarts hebben. Reinaerde ondersteunt de huisartsen waar dat nodig is. Jacqueline Rouwenhorst, voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Cliënten, grijpt de kans om gevaccineerd te worden in ieder geval met beide handen aan, want ‘corona is verschrikkelijk’. Ze wil dat de coronacrisis zo snel mogelijk voorbij is en is opgelucht dat zij gevaccineerd kan worden.