HomeReinaerde Cimbaalsingel in Nieuwegein officieel geopend
thumb

Reinaerde Cimbaalsingel in Nieuwegein officieel geopend

Op vrijdag 3 juni was de officiële opening van de Cimbaalsingel in Nieuwegein.

Eerder werd dit feestje al 2 keer uitgesteld vanwege corona, maar nu kon het gelukkig doorgaan. Reinaerde Cimbaalsingel is een mooie plek geworden voor dagbesteding en wonen, voor ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen studio.

De opening had als thema ‘glitter en glamour’ en alle bewoners en bezoekers waren dan ook feestelijk gekleed. Iedereen werd buiten al hartelijk begroet met gezang van het shantykoor. Ook bij binnenkomst was er een warm welkom. Bezoekers konden op eigen gelegenheid het pand bekijken en in alle 4 de woonkamers stond een hapje of drankje te wachten.

Om half 4 was het tijd voor het officiële openingsmoment. Christy van Vliet, manager van de Cimbaalsingel, bedankte in een korte speech alle betrokkenen. Een speciaal dankwoord ging uit naar de begeleiders, die in coronatijd soms een extra stapje bij moesten zetten. De speech werd gevolgd door de openingshandeling. De leden van de cliëntenraad van de Cimbaalsingel knipten samen het lint door. Het lint, dat symbool staat voor de sleutel van de Cimbaalsingel, overhandigden zij vervolgens aan bestuurder Ella van Lingen van Reinaerde.

Van Lingen nam de sleutel dankbaar aan: ‘Het is fijn dat dit huis niet alleen een sleutel heeft, maar ook een open deur.’ Ze benoemde de gastvrijheid van de bewoners, waardoor ze zich altijd welkom voelt. Ook is het fijn dat iedereen nu een eigen studio heeft, met badkamer en kookgelegenheid.
Namens Reinaerde overhandigde ze aan de cliëntenraad van de Cimbaalsingel een cheque voor de ontspanningsruimte.

Na dit officiële moment kon iedereen die dit nog niet had gedaan, het pand bekijken. De feestelijke opening werd afgesloten met besloten feest voor de bewoners, familie en betrokkenen.