HomeReinaerde benoemd als ‘koploper’ met re-integratie app
thumb

Reinaerde benoemd als ‘Koploper’ met re-integratie app

Hoe help je een medewerker die tijdelijk de eigen functie niet kan uitoefenen op weg bij de re-integratie in de zorg? Reinaerde heeft samen met Serious Game Academy een app ontwikkeld om zieke medewerkers te ondersteunen bij de terugkeer naar passend werk. Met dit initiatief zijn we door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nu uitgeroepen tot Koploper! We treden daarmee toe tot het koplopersnetwerk van het Actie Leer Netwerk.

Eigenaarschap en betrokkenheid bij re-integratie in de zorg

Met de re-integratie matchingstool – een applicatie – biedt Reinaerde ondersteuning om medewerkers zo goed mogelijk op weg te helpen om een start te maken met hun re-integratie. De matchingstool is ontstaan uit een challenge die Reinaerde zelf had opgesteld: “Hoe matchen we re-integrerende medewerkers beter aan tijdelijke werkzaamheden?”

Deze nieuwe arbeidsinnovatie in de zorgsector koppelt medewerkers aan speciale re-integratiewerkzaamheden, die worden omschreven door de managers. Het doel is om het verzuim te verminderen en het re-integratieproces op een gezonde manier te versnellen. Door betere en snellere matching tussen re-integranten en klussen die zij kunnen uitvoeren en door eigenaarschap en betrokkenheid te verhogen. Van zowel de medewerkers die re-integreren, als de managers en het verzuimteam.

Koploper

Per juni 2021 is Re-integratie in de zorg: samen aan de slag met de matchingstool toegetreden tot het Koplopernetwerk van het Actie Leer Netwerk van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk van regionale zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en overheid. Samen initiëren de netwerkpartners innovatieve initiatieven. Zo leveren ze een concrete bijdrage aan de aanpak van de personeelstekorten in de zorg en welzijnssector. Het Actie Leer Netwerk versnelt de samenwerking. En verbindt en faciliteert de opschaling van regionaal naar landelijk en weer terug.

Meer over de re-integratie app, de uitdagingen die kwamen kijken bij de ontwikkeling en de geleerde lessen, is te lezen op de website van het Actie Leer Netwerk.