HomeRe-creatie zomerprogramma
thumb

Re-creatie Zomerprogramma met creatieve workshops voor jong en oud op De Heygraeff

Hergebruik en respect voor de natuur staan daarbij centraal

Op Reinaerde De Heygraeff in Woudenberg zijn kunstenaars en ontwerpers te gast. Zij geven deze zomer speciale workshops. Hergebruik en respect voor de natuur staan daarbij centraal. Zo komen de zorg voor mens, materiaal en omgeving samen op één plek. Op zoek naar een creatieve activiteit tijdens de zomervakantie? Een dagje naar het Henschotermeer combineren met een bijzondere workshop? Of woon je in de buurt en ben je op zoek naar een leuke activiteit voor de kinderen? Kom dan deze zomer naar De Heygraeff. Iedereen is van harte welkom. Het Re-creatie zomerprogramma vindt plaats van 15 juli tot en met 18 augustus. Deelname is gratis.

Workshops rondom natuur

Ontwerper Maidie van den Bos geeft verschillende workshops:

In de workshop ‘Gardens against rage’ tover je prachtige afbeeldingen van planten en bloemen tevoorschijn met een hamer. Door te hameren op plantmaterialen die zorgvuldig tussen stoffen doeken zijn aangebracht laten planten super gedetailleerde en kleurrijke prints achter. Ben je gestrest of maak je je boos over klimaatverandering? Dan is dit de manier om je lekker af te reageren, met een positief resultaat, want de natuur laat het tegenovergestelde zien van vernietiging.

In de tweedaagse workshop ‘Maak je eigen parfum’ leert Maidie hoe je je eigen parfum kunt maken met planten en bloemen uit de omgeving. En natuurlijk krijg je na afloop je eigen parfumflesje mee!

De derde workshop is de proeverij ‘Cocktails uit de natuur’. Maidie maakt de bijzonderste non-alcoholische cocktails met lokale flora. Wil je zo’n cocktail proeven of meehelpen met wildplukken en het maken van de cocktail? Kom dan naar deze bijzondere proeverij.

Workshops ‘Papierlandschappen’

Kunstenaar Krisztina Czika geeft een tweede leven aan de oud papierstroom op De Heygraeff. In haar workshops ontdek je het sociale en rustgevende aspect van het werken met papierafval. Laag voor laag maak je landschappen van papierpulp. Ontspanning gegarandeerd!

Workshops ‘Hout Werk Plaats’

Ontwerper Robin Weidner ontwikkelde een modulair systeem dat boren en zagen mogelijk maakt voor kinderen die nog nooit met dit gereedschap hebben gewerkt. In zijn workshops maak je je eigen houten speelobject van tweedehands hout. In De Hout Werk Plaats worden verschillen overbrugd en mensen dichter bij elkaar gebracht.

Jamsessies, audiotour en zomerverkoop

Naast de workshops van de kunstenaars vinden er nog verschillende andere activiteiten plaats tijdens het Re-creatie zomerprogramma:

De audiotour ‘Talk to me’ die is gemaakt door kunstenaars Anne Fehres en Luke Conroy nodigt je uit om vanuit een ander perspectief naar je omgeving te kijken en om meer te ontdekken over het leven op De Heygraeff.

De jamsessies in de vuurtent op De Heygraeff waren eerder dit jaar een groot succes. Vuur mogen we niet meer maken in de zomer, maar muziek natuurlijk wel! Speel, zing of geniet mee van de mooiste klanken samen met bewoners op De Heygraeff onder leiding van Hubert.

Tenslotte worden elke vrijdag zomerse recreatieve artikelen van De Kringloopwinkel Woudenberg op De Heygraeff verkocht. Iedere week is er een nieuw aanbod.

Blokkenschema en aanmelden

Een folder met data en tijden van de verschillende workshops is verspreid in de regio. Je kunt deze folder downloaden op de website: www.re-creatie-reinaerde.nl/activiteiten

Deelname is gratis. Aanmelden voor workshops kan per mail: re-creatie@reinaerde.nl Of loop gewoon binnen bij aanvang.

En houd de aankondigingen in de gaten op facebook.com/recreatiereinaerde of instagram.com/re_creatie_reinaerde

Re-creatie wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.