HomePrinses Beatrix helpt mee op Stadsboerderij Eilandsteede tijdens NLdoet
thumb

Prinses Beatrix helpt mee op Stadsboerderij Eilandsteede tijdens NLdoet

Op vrijdagochtend 15 maart, tijdens NLdoet, stak prinses Beatrix haar handen uit de mouwen op Stadsboerderij Eilandsteede van Utrecht Natuurlijk. Dat deed zij samen met deelnemers van zorgorganisatie Reinaerde, die werken bij de Stadsboerderij in de Utrechtse wijk Transwijk.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de twintigste keer plaats.

De prinses begon de ochtend met koffie met deelnemers Brian Masmeijer en John Willemse en begeleiders Rianne de Leur en Marga Barkmeijer. Ze spraken over hun liefde voor dieren.

Daarna deed ze vrijwilligerswerk: ze plantte met Vincent van den Ham en anderen een bijzonder boompje, hielp mee met de verzorging van de dieren en het beitsen van de ezelstal. Daarnaast hielp ze mee met het voorzaaien van de schooltuintjes waarmee kinderen in het voorjaar weer van start gaan.

De voltallige Nederlandse pers was aanwezig. Vincent en John vertelden aan de Telegraaf, Blauw Bloed en RTV Utrecht hoe zij de ochtend ervoeren. De pasgeboren lammetjes Bea en Trix graasden ondertussen rustig verder.

Stadsboerderij Eilandsteede is één van de elf stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk. Eilandsteede werkt al 13 jaar samen met Reinaerde, die werk en dagbesteding biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelnemers verzorgen dagelijks de dieren, het groen en doen servicegerichte en recreatieve activiteiten, met de medewerkers van Utrecht Natuurlijk. Zo werken ze aan een inclusief en duurzaam programma voor en met bezoekers.

Mooie werkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

De Stadsboerderij is een mooie werkplek, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt welkom zijn om aan de slag te gaan. Het is een plek om samen met anderen en midden in de maatschappij een betekenisvolle rol te vervullen. Meer informatie over het werk staat op deze website: https://www.reinaerde.nl/zorg/stadsboerderijeilandsteede/

NLdoet

De vrijwilligersactie NLdoet is dit jaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Op ruim 6.800 plekken in Nederland kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen. Bij vele locaties van Reinaerde en Utrecht Natuurlijk worden dit jaar tijdens NLdoet verschillende klussen opgepakt. Het Oranje Fonds organiseert NLdoet.

Meer Bomen Nu

Het boompje dat de prinses met een deelnemer plantte is van Meer Bomen Nu, afkomstig uit de allereerste Bomenhub in Utrecht, te vinden op de tuin van Stadsboerderij Eilandsteede. Meer Bomen Nu oogst samen met vrijwilligers zaailingen op plekken waar ze niet gewenst zijn en vervoert deze naar verschillende hubs, om ze vanuit daar op uitdeeldagen mee te geven aan inwoners die daarmee tuinen, parken en schoolpleinen in Utrecht kunnen vergroenen.

Naast prinses Beatrix zijn er vandaag nog zestig andere vrijwilligers via vier bedrijven aan de slag bij Stadsboerderij Eilandsteede.

Wil je ook kennismaken met vrijwilligerswerk? Meld je aan via NLdoet, of neem contact op met een van de locaties, bijvoorbeeld van Reinaerde.