HomeOpleiding Assistent Logistiek
thumb

Opleiding Assistent Logistiek van start

bij Arbeidscentrum De Koppel

Deze week startte bij Reinaerde de nieuwe opleiding Assistent Logistiek. De opleiding is ontwikkeld door samenwerking tussen Reinaerde en onder meer de Academie voor Zelfstandigheid. De eerste zes studenten kunnen in de praktijkopleiding leren het werk in de logistieke branche beter onder de knie te krijgen. De opleiding startte in het magazijn van Reinaerde De Koppel in De Meern, waar het logistiek bureau van Reinaerde is gevestigd en de studenten werkzaamheden kunnen trainen. De deelnemers waren erg enthousiast en gemotiveerd.

De opleiding is voor jongvolwassenen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Zij doen al logistiek werk op een dagbestedingsplek of willen als assistent logistiek gaan werken. Zij willen door de opleiding hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en een stapje verder komen.

De opleiding Logistiek is er één van de drie die van de grond zijn gekomen dankzij samenwerking van Reinaerde met de Academie voor Zelfstandigheid Abrona, Amerpoort, Philadelphia, Sherpa, Vereniging Gehandicaptenzorg Utrecht, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en het ministerie van VWS. De andere twee opleidingen zijn Assistent Groenvoorziening en Assistent Facilitair.

Lees hier meer over de drie opleidingen.