HomeOnze oproep aan lijsttrekkers politieke partijen: wees toegankelijk en begrijpelijk!
thumb

Onze oproep aan lijsttrekkers politieke partijen:

Wees toegankelijk en begrijpelijk!

“Help mee een toegankelijke en begrijpelijke Tweede Kamerverkiezing te realiseren voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.”

Die oproep doet Reinaerde, samen met andere maatschappelijke organisaties, in een brief aan de lijsttrekkers van politieke partijen die meedoen aan de aankomende Tweede Kamerverkiezing.

Voor veel mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) zijn politiek en verkiezingen ingewikkeld en is informatie over de verkiezingen en waar partijen voor staan moeilijk te begrijpen. Toegankelijke en begrijpelijke informatie helpt hen om beter voorbereid naar de stembus te gaan.

In de brief wordt de lijsttrekkers gevraagd na te denken over hoe zij hieraan kunnen bijdragen. Bijvoorbeeld door communicatiemiddelen op toegankelijke manier aan te bieden of door met mensen met een lichte verstandelijke beperking in gesprek te gaan. Daarnaast wordt hen gevraagd om in een kort filmpje vragen van mensen met een LVB te beantwoorden.

De brief aan de lijsttrekkers is een initiatief van Prodemos, ASVZ, LFB, Ieder(in), Philadelphia, Reinaerde, VGN en Zorgbelang Inclusief. De brief aan lijsttrekkers is onderdeel van het Stem jij ook?-project van ProDemos.

Lees de volledige brief hier. Het filmpje met de vragen aan lijsttrekkers bekijk je hieronder.