HomeOmgaan met bezoek 2 mei
thumb

Omgaan met bezoek: waar en hoe is het verantwoord te verruimen?

Maatwerk per woning

Woensdagavond heeft de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland ons richtlijnen voor omgaan met bezoek gestuurd. De hoofdlijn blijft 'nee-tenzij', alleen is er meer ruimte voor maatwerk per woning. Samen met de medezeggenschap waren we al in gesprek over meer maatwerk in het omgaan met bezoek. We sluiten aan bij de landelijke richtlijnen en hebben een stappenplan gemaakt. Aan de hand daarvan kunnen wij bepalen of een woning een laag, midden of hoog risico heeft. Het risico van de woning bepaalt vervolgens hoe we om kunnen gaan met bezoek. De leeftijd van bewoners, medische risico's en de zelfstandigheid van wonen spelen hierin een rol.

Praktische vertaling

De komende week bepalen we voor alle woningen in welke risicogroep de woning valt. En worden er voorbereidingen getroffen om het omgaan met bezoek volgens de richtlijnen te organiseren. We verwachten dat dit een paar dagen in beslag neemt. We willen dit zorgvuldig voorbereiden. De gezondheid en het vertragen van verspreiding van het coronavirus is nog steeds uitgangspunt.

Voor komend weekend (2/3 mei) verandert er dus nog niets. We streven ernaar in de loop van volgende week te starten met het plannen van bezoek waar dit mogelijk is. De exacte startdatum zal per woning verschillen, ook dit vraagt maatwerk.

Nieuw: plek om elkaar te ontmoeten

De nieuwe werkwijze in het omgaan met bezoek zal niet voor iedereen uitkomst bieden omdat het risico te groot blijft. Daarom richten wij nu 2 plekken in om elkaar te ontmoeten. We hopen deze volgende week in Den Dolder en in Woudenberg in gebruik te nemen, zodat cliƫnten en familie op die manier toch contact kunnen hebben.