HomeNog geen besmettingen
thumb

Nog geen besmettingen

We bereiden ons bij Reinaerde voor om de landelijke beleidslijnen naar onze situatie te vertalen

Er is een klein aantal cliënten getest. De uitslagen die nu bekend zijn, zijn negatief. Dat is gunstig, want dat betekent dat er nog geen besmettingen zijn vastgesteld. Onze arts VG Toos Ganzevoort geeft aan te verwachten dat landelijk de komende 1,5 week het aantal besmettingen flink zal stijgen. Daarom bereiden we ons bij Reinaerde intensief voor om de landelijke beleidslijnen naar onze situatie te vertalen. Als we alle landelijke richtlijnen goed blijven opvolgen, dan kunnen we de verspreiding ook vertragen. Het effect daarvan zal over zo’n 2 weken zichtbaar worden.

Arts geeft antwoord op vragen van familie over bezoek/logeren en dagbesteding

We krijgen veel vragen; bijvoorbeeld:

  • Waarom kunnen fysiek gezonde cliënten die thuis wonen niet naar de dagbesteding?
  • Ik begrijp dat vervoer niet handig is. Waarom kunnen cliënten die op loopafstand wonen, niet daar dagbesteding, al is het maar voor een dagdeel?
  • Cliënten van Dennendal en De Heygraeff kunnen zich over het hele terrein verplaatsen. Is dit handig?

Het kabinet zet in op het vertragen van het aantal besmettingen om te zorgen dat er een passend aantal ic-bedden beschikbaar is. Dat betekent dat mensen thuis moeten blijven. Dan kunnen ze niet besmet worden en gaat het aantal besmettingen omlaag. Je ontvangt binnenkort per mail het interview met arts VG Toos Ganzevoort waarin zij vertelt hoe we deze landelijke lijn vertalen naar onze situatie en waarom. Daarmee hopen we dat je je beter toegerust voelt voor vragen van familie.