HomeNieuwe woningen worden plezieriger voor cliënten en begeleiding
thumb

Nieuwe woningen worden plezieriger voor cliënten en begeleiding

In Den Dolder komen cliënten binnenkort regelmatig een kijkje nemen bij de graafwerkzaamheden en de bouw van hun nieuwe woning. Voor 28 cliënten die nu in andere woningen op Dennendal wonen, komen 24 studio’s en 4 appartementen. Over ongeveer een jaar moet het gebouw klaar zijn.

Prettiger wonen

Voor de cliënten en begeleiders is de nieuwe woning een stuk prettiger wonen. Cliënten krijgen een studio of appartement met een eigen douche, toilet en eventueel kookgelegenheid. Voor een deel van de cliënten betekent het dat zij de mogelijkheid hebben om zelfstandiger te kunnen leven. Voor begeleiders is de opzet van de nieuwe woningen zo, dat er veel handiger overzicht te houden is dan in de huidige woningen. De indeling is duidelijk en prikkelarm. Dat werkt plezieriger met de cliënten die naast een (licht)verstandelijke beperking ook andere ondersteuningsvragen hebben, zoals psychische problematiek en autisme. Zij hebben regelmatig een kort lijntje met de begeleiding nodig. De nieuwe woningen geven flexibiliteit: cliënten kunnen in hun studio meer op zichzelf of met anderen zijn, terwijl er ook gezamenlijke woonkamers zijn, waar ontmoeting mogelijk is.

Dennendal ontwikkelt

De nieuwbouw van het donkerrode gebouw met studio’s en appartementen maakt onderdeel uit van het programma Dennendal ontwikkelt. Al eerder werden de nieuwe studio’s aan de Dennendalweg 2-4 in gebruik genomen. Het Plein 4, dat nu wordt gebouwd voor dagbesteding, behandeling en andere zaken, maakt er ook deel van uit. In de komende jaren wordt nog een aantal van de oudere gebouwen van Dennendal vernieuwd. Deze nieuwe woningen worden duurzaam en gasloos gebouwd. Het gebouw wordt onder leiding van Reinaerde gerealiseerd door bouwbedrijf A. Huurdeman uit Amersfoort. De architect is Op ten Noort Blijdenstein uit Utrecht.