HomeNieuwe variant virus vergt verlenging maatregelen
thumb

Nieuwe variant virus vergt verlenging maatregelen

De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot en met 14 januari. Dat heeft de regering gisteravond in de persconferentie bekendgemaakt. Dat komt door de grote zorgen over de nieuwe variant van het virus. Deze omikron-variant is nog besmettelijker. Ook zijn de besmettingscijfers nog erg hoog. Door de maatregelen te verlengen wil de overheid voorkomen dat de ziekenhuizen nog zwaarder worden belast.

De avondlockdown blijft

Het betekent helaas dat we nog langer in een avondlockdown blijven en dat de huidige maatregelen hetzelfde blijven. Die kun je hier nog eens nalezen.

Maximaal 4 bezoekers, ook tijdens de feestdagen

Iedereen mag tijdens de feestdagen en in de kerstvakantie maximaal 4 bezoekers per dag ontvangen. Je kunt voordat je op bezoek gaat of bezoek ontvangt een zelftest doen. Het advies is ook om thuis met je bezoek 1,5 meter afstand te houden en de kamer regelmatig te luchten.

BSO’s sluiten, noodopvang wordt afgewogen

Een nieuwe maatregel is dat basisscholen, speciaal basisonderwijs en BSO’s een week voor de kerstvakantie sluiten. Voor zorgmedewerkers en andere cruciale beroepen blijft er noodopvang op de basisschool en BSO.

De BSO’s bij Reinaerde sluiten van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december. Er is noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep of voor kinderen voor wie het vanwege de zorg noodzakelijk is om naar de BSO te komen. Of en hoeveel noodopvang er geboden wordt per locatie afgewogen. Daarover hebben de BSO’s contact met familie /verzorgers.

Blijven testen bij GGD, zelftest bij bezoek

Het blijft belangrijk bij klachten te (laten) testen, ook bij milde klachten. Doe dat niet met een zelftest maar met een PCR-test bij de GGD. We zijn voorzichtiger omdat we in de zorg met kwetsbare mensen werken.

Boosterprik na 3 maanden

Nieuw is dat de boosterprik nu al 3 maanden na de laatste vaccinatie mag worden gegeven. Dat was eerst na 6 maanden. Houd hier rekening mee als de uitnodiging voor de boosterprik komt.

Corona vraagt ook tijdens de feestdagen veel van ons allemaal. Dank voor de grote betrokkenheid en medewerking van jullie allemaal. Corona bestrijden doen we bij Reinaerde ook samen.