HomeMet TussendoorSpel leren over gezonde tussendoortjes
thumb

TussendoorSpel

Cliënten leren over gezonde tussendoortjes

Mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking vinden het lastig om onderscheid te maken tussen gezondere en ongezonde tussendoortjes. Om hen te leren over gezond eten en drinken, is het TussendoorSpel ontwikkeld. Deze serious game is een product van het Robin Health Games en is ontwikkeld in samenwerking met Diëtetiek Verstandelijk Gehandicaptenzorg (DVG). Diëtiste en collega van Reinaerde Romy van Hoevelaken is aangesloten bij het netwerk en is actief betrokken bij de ontwikkeling van het spel. Zij geeft aan: “Reinaerde heeft een bundel inlogcodes voor het spel aangeschaft. Deze kunnen diëtist of voedingscoach inzetten bij coaching over keuzes in eten en drinken.

Op advies van de diëtist of voedingscoach kunnen cliënten het spel downloaden op hun mobiel of tablet. De app is ook op eigen initiatief te downloaden via de Playstore of Appstore. Cliënten betalen dan voor een abonnement.

Tussendoortjes kiezen
In het spel oefenen mensen het kiezen van gezondere tussendoortjes, waardoor je leert welke tussendoortjes je kunt kiezen en hoeveel je ervan kunt eten. Met het Tussendoorspel hebben diëtisten een extra tool in handen om kennis over te dragen aan mensen met een matig tot lichte verstandelijke beperking. Als diëtist kan je ook meten of iemand de informatie begrijpt.