HomeMaximaal vier mensen per cliënt per dag op bezoek de komende drie weken
thumb

Maximaal vier mensen per cliënt per dag op bezoek de komende drie weken

Vrijdagavond 12 november was er weer een persconferentie. Er zijn te veel besmettingen en dus moet er ingegrepen worden om de druk op de zorg te verlagen. Vanwege de oplopende coronabesmettingen zijn er door het kabinet aanvullende maatregelen vastgesteld. Deze maatregelen hebben ook betrekking op cliënten en familieleden.

4 bezoekers maximaal

  • Vanaf zaterdagavond 12 november mogen er helaas nog maar maximaal 4 mensen per cliënt per dag op bezoek komen.
  • We vragen familie en andere bezoekers dringend om hieraan mee te werken vanaf 12 november tot 3 december, dus voor de komende drie weken.

Het is een maatregel die we niet graag nemen, want het contact met familie en bekenden betekent veel voor cliënten. Dat weten we heel goed maar het is nodig om het aantal besmettingen te verminderen.

Nog even de belangrijke basisregels:

We vragen iedereen ook om bij Reinaerde de basisregels te blijven volgen:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar waar mogelijk, was je handen, nies in de elleboog, kom niet op bezoek als je klachten hebt en draag een mondkapje in de algemene ruimtes als je op bezoek komt. Dit geldt voor iedereen. Ook als je gevaccineerd bent.

Als het advies van het kabinet om 1,5 meter afstand te houden ook voor de zorg geldt, kan dat in de dagbesteding en andere dienstverlening effect hebben. Wij wachten af hoe onze brancheorganisatie VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) hierover denkt. Als er nog andere regels komen, dan laten wij dat meteen weten.

We hopen van harte dat we samen voldoende doen om de coronabesmettingen te verminderen. We rekenen op uw begrip en medewerking. Corona bestrijden doen we samen en voor elkaar, ook bij Reinaerde.