HomeLow Car Diet: Reinaerde meest efficiënte organisatie
thumb

Low Car Diet: Reinaerde meest efficiënte organisatie

De afgelopen maand deden maar liefst 50 collega’s van Reinaerde mee aan het Low Car Diet.

Ze lieten een maand lang zowel privé als voor werk de auto zo veel mogelijk staan en legden in plaats daarvan zoveel mogelijk kilometers lopend, fietsend of met het openbaar vervoer af. Daarvoor hebben we de prijs gewonnen voor meest efficiënte deelnemende organisatie!

Het Low Car Diet is in het leven geroepen om op een leuke en competitieve wijze gezonder, bewuster en duurzamer reizen tijdens én buiten het werk. Doelen waar wij ons als Reinaerde zeer goed in kunnen vinden. Verschillende organisaties deden mee aan de competitie, waaronder Rijkswaterstaat, UMC Utrecht en de Hogeschool en Universiteit Utrecht. Met behulp van een app kunnen deelnemende medewerkers een maand lang bijhouden hoeveel kilometer ze rijden met welk vervoersmiddel. Elke duurzame én gezonde kilometer levert coins op. De organisatie met de meeste coins wint.

Reinaerde is uiteindelijk vijfde geworden: niet slecht voor een organisatie die voor het eerst meedoet. Bovendien sleepten we de prijs in de wacht voor meest efficiënte deelnemende organisatie. Binnen Reinaerde vielen ook vijf collega’s individueel in de prijzen:

  • Rijk-Willem Schmelter voor de schoonste deelnemer (0,0 gram CO2 uitstoot gedurende 30 dagen!)
  • De nummer 2 achter Rijk-Willem was Marianne Stodel.
  • Ronald Mercy voor de beste én de fitste medewerker.
  • De nummer 2 achter Ronald was Adriane van Duivendijk.
  • Joke Kruger bleek in de top 3 van alle 4 de categorieën te vallen; een echte allrounder

De deelname van Reinaerde heeft gemiddeld 87 kilo CO2 per deelnemer bespaard. Dit is 40% onder het gemiddelde. Daarvoor in de plaats wandelden we in totaal 799 km, fietsen we 3.734 km en legden we 2.954 km af met het openbaar vervoer. Met elkaar bouwen wij zo aan een betere wereld om ons heen.