HomeLeerwerktraject STERK
thumb

Nieuw leerwerktraject STERK zoekt deelnemers

Verder leren en onwikkelen tot ervaringsdeskundige

Reinaerde maakt deel uit van de projectgroep STERKplaats onder leiding van het LFB. Doel van het project is om op de Hoge School Utrecht een nieuwe STERKplaats te realiseren. Hier wordt de opleiding STERK aangeboden: een driejarig leerwerktraject voor mensen met een verstandelijke beperking. De studenten worden opgeleid tot ervaringsdeskundigen en ingezet in het onderwijzen van toekomstige zorgmedewerkers.

Reinaerde is samenwerkingspartner. Dat betekent dat we deel uitmaken van de projectgroep samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt. In januari 2021 starten we officieel. We werken mee aan het opstellen van een activiteitenprogramma dat aansluit bij het onderwijs. Daarnaast zijn we op zoek naar cliënten die aan het leerwerktraject mee willen doen. Hierover vind je meer informatie in deze folder of op https://lfb.nu/wat-is-een-sterkplaats/.

Is de STERKplaats iets voor jou of ken je iemand voor wie de STERKplaats iets zou kunnen zijn? Neem dan contact op met Hélene Hooft van LFB via 06-36074597 of mail h.hooft@lfb.nu

Opleiding
De deelnemers worden opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Dit gebeurt door opleiders van LFB en onder begeleiding van een LFB-coach. Door de opleiding kunnen de STERKstudenten zich verder ontwikkelen en leren om zelfstandiger te worden.

Inzet op reguliere scholen
De STERKstudenten worden ingezet in het onderwijzen van toekomstige zorgmedewerkers. Ze verzorgen presentaties, vertellen hun levensverhaal en over de zorg en bejegening. Ook brengen ze een casus in en doen ze verschillende activiteiten samen met de studenten. Zo wordt er met en van elkaar geleerd. De studenten krijgen eerder een betrouwbaar en reëel beeld van mensen met een beperking. Ook kunnen ze hen in praktijk leren ondersteunen.