HomeKunstproject Re-creatie genomineerd voor Elisabeth van Thüringenprijs
thumb

Kunstproject Re-creatie genomineerd voor Elisabeth van Thüringenprijs

Het project Re-creatie op Reinaerde De Heygraeff is genomineerd voor de Elisabeth van Thüringenprijs. Dit is een prijs voor voorbeeldstellende kunstprojecten in de zorg.

In het gastatelier Re-creatie werken verschillende kunstenaars en ontwerpers sinds 2020 aan het leggen van nieuwe verbindingen tussen de bewoners van De Heygraeff, een beschutte woonomgeving voor cliënten van Reinaerde in Woudenberg, en de recreatieve omgeving. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van restmaterialen uit de organisatie en de omgeving.

Dit jaar staat bij de Elisabeth van Thüringenprijs de verbinding tussen mensen in tijden van corona centraal. Re-creatie is uit ruim vijftig inzendingen gekozen als één van drie genomineerde kunstprojecten. Ondanks de coronamaatregelen konden de kunstenaars in 2020 en 2021 op de Heygraeff werk blijven ontwikkelen. In een moeilijke tijd verbonden zij de Heygraeff met de ‘buitenwereld’, en zorgden zij voor vreugde, ontwapening en verwondering.

De andere genomineerden zijn Cordaan Amsterdam & Spoken Word kunstenaars met 'Dementees' en Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag & Tsjisse Talsma met 'Uitzicht'.

Op 15 november 2021 wordt bekend gemaakt welk project de prijs heeft gewonnen. Daarmee maakt Reinaerde kans op een bedrag van 10.000 euro dat besteed mag worden aan nieuwe Re-creatie kunstprojecten in 2022.

Meer over Re-creatie is te lezen op re-creatie-reinaerde.nl
Meer informatie over de Elisabeth van Thüringenprijs is te lezen op elisabethvanthuringenprijs.nl