HomeKrisztina Czika
thumb

Eindpresentatie gastkunstenaar Krisztina Czika

Interactieve geluidsinstallatie Reverberation

Komende vrijdag 17 december geeft gastkunstenaar Krisztina Czika van het project Re-creatie een eindpresentatie. Deze vindt plaats van 16.00 - 17.00 uur via Zoom. Wil je hieraan deelnemen, stuur dan een mailtje aan re-creatie@reinaerde.nl. Dan ontvang je de link.

Kristzina Czika ontwikkelde de interactieve geluidsinstallatie Reverberation’ (weerkaatsing) die een tweede leven geeft aan de oud papierstroom op De Heygraeff. In talrijke workshops onderzocht Krisztina samen met bewoners en begeleiders het sociale en helende aspect van het werken met papierafval. Aandachtig werd papier in kleine stukjes gescheurd. De repetitieve handeling werd een wekelijks ritueel. Het zorgde voor aandacht, concentratie en plezier. Met het restafval werden laag voor laag landschappen van papierpulp gemaakt. Dit oppervlak van papierpulp vormt de basis van de geluidsinstallatie Reverberation’.

Klik hier voor de uitnodiging.

In het gastatelier Re-creatie werken verschillende kunstenaars en ontwerpers sinds 2020 aan het leggen van nieuwe verbindingen tussen de bewoners van De Heygraeff en de recreatieve omgeving. Daarbij maken zij zoveel mogelijk gebruik van restmaterialen uit de organisatie en de omgeving.