HomeKoninklijke onderscheiding voor Nico Eickhoff
thumb

Koninklijke onderscheiding voor Nico Eickhoff

Nico Eickhoff is vandaag in Utrecht onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving het lintje omdat hij ruim 40 jaar actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties in de gehandicaptenzorg.

Voorzitter ccr en penningmeester fonds ondersteuning cliënten

Hij was van 1980 tot 1997 secretaris van de Stichting Voorzieningen Meervoudig Gehandicapten Midden Nederland. Later was hij voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Reinaerde. Hij nam het initiatief voor een kindercentrum met zorg en behandeling voor mensen met een ernstig-meervoudige beperking, wat destijds baanbrekend was.

Hij heeft zich al die jaren als vrijwilliger ingezet als vertegenwoordiger van de cliënten en familie in de gehandicaptenzorg. Zo was hij later vele jaren actief in de participatie en medezeggenschap in dagbesteding bij Reinaerde en was hij voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Reinaerde. Ook is hij bijna 18 jaar secretaris van de Stichting Fonds Ondersteuning Cliënten Reinaerde. Het fonds biedt mensen met een beperking ondersteuning voor welzijnsbevordering in de vorm van activiteiten of materialen om hun bestaan te verrijken.

Op de foto Nico Eickhoff met zijn dochter Mariska en vrouw Rina.