HomeInformatie en vermaak voor mensen die we ondersteunen
thumb

Leuke activiteiten beschikbaar voor cliënten op Facebook

Miep Miep bij jou thuis

Om cliënten die thuis zitten, te helpen de dag goed door te komen, hebben ervaringsdeskundigen van het Cliëntervaringspunt iets bedacht. Zij hebben hun Facebookpagina Miep Miep Reinaerde tijdelijk veranderd in Miep Miep bij jou thuis. Zolang als nodig is, biedt de pagina een platform voor allerlei online dagactiviteiten. Veel mensen die thuis zitten, zijn actief op Facebook. Dus dit lijkt een laagdrempelige manier om bij hen thuis te komen.

“Op doordeweekse dagen delen we activiteiten, tips en informatie in eenvoudige taal", zegt Charlotte Wielemaker, coach cliëntenparticipatie. Dat kunnen beweegvideo's zijn, een boek voorlezen. een quiz, muziek, strips, koekjes bakken, noem maar op. De ervaringsdeskundigen kiezen uit filmpjes die dagcentra van Reinaerde maken. Maar ook uit activiteiten van andere organisaties, bekende Nederlanders en landelijke initiatieven. Elke dag weer zijn er nieuwe dingen te beleven. De ervaringsdeskundigen gaan ook zelf activiteiten op Facebook zetten.

Kijk ook eens op Miep Miep Reinaerde. Je gaat er naartoe door Facebook te openen en dan te zoeken op Miep Miep Reinaerde.