HomeHoreca Reinaerde weer open in aangepaste vorm
thumb

Horeca Reinaerde weer open in aangepaste vorm

Nieuws over jouw favoriete plek

Vanaf 1 juni kun je weer naar de horeca. Ook bij Reinaerde zijn de deuren weer open. Dat is best wel spannend en wennen na zoveel weken dicht te zijn geweest. Maar het vertrouwen is er: we houden ons aan de RIVM richtlijnen om risico’s voor cliënten en gasten zoveel mogelijk te beperken. Er is niet stilgezeten: dingen zijn geregeld, roosters aangepast, stickers geplakt en borden geplaatst. Samen met cliënten kijken we hoe we met de situatie gaan. En zolang iedereen afstand houdt, gaat het prima.

Nog niet alle cliënten zijn weer aan de slag. Cliënten met een hoog risico blijven nog thuis. Soms zien cliënten die wel mogen werken dit nog niet zitten of is er nog geen vervoer. Op locatie werken we met een klein team. Begeleiders combineren het werk hier vaak nog met dagbesteding op woningen.

Nieuws over jouw favoriete locatie

In coronatijd is goed schoongemaakt en geboend bij Fort Wku, zodat op 4 juni een frisse start kon worden gemaakt. Het terras en restaurant zijn nu voor een paar dagen per week open. Mogelijk worden de openingstijden binnenkort verder verruimd. Op deze mooie plek werken cliënten die een laag of gemiddeld risico lopen. Sommigen komen met de belbus en anderen op eigen gelegenheid. Het begint al weer aardig te lopen. En de camping? Die gaat op 1 juli weer open!

Op 18 juni opent De Hoge Weide de deuren weer. Tot 1 juli kunnen er 30 gasten tegelijk zijn. Als alles goed gaat, kunnen na 1 juli 50 gasten in het restaurant op 1,5 meter afstand. Op het terras en de tuin is het aantal gasten onbeperkt. De cliënten kunnen in de bediening en de keuken goed omgaan met de 1,5 meter afstand. Wel zijn de werktijden zo aangepast dat ze minder lang achter elkaar hoeven werken en even de tijd hebben om weer te wennen. De coronaperiode heeft De Hoge Weide gebruikt om de inrichting op te knappen en te verbouwen. Ook zijn er zijn kleinere tafels aangeschaft om vergaderen met meerdere personen mogelijk te maken in de vergaderruimten.

Amstelkade heeft het terras sinds 2 juni weer open, maar het theehuis blijft dicht. Deze is te krap om gasten te ontvangen en hard nodig voor cliënten als werkplek. Gasten kunnen op het terras met zijn 2-en aan één van de vijf tafels wat bestellen. Cliënten bereiden binnen het eten en de gasten kunnen het afhalen bij de balie. De camping is al geopend voor campers en vanaf 1 juli kunnen er ook weer tenten op het kampeerterrein staan. Daarvoor zijn er wat aanpassingen gedaan. Je kunt bijvoorbeeld douchen binnen een specifiek tijdsblok en afwassen doe je onder een parasol.

Toen het weer mocht ging ook Eetatelier voorzichtig open. Eerst alleen buiten met een beperkte kaart en nu ook weer officieel binnen. Wil je wat eten of drinken bij Eetatelier, vanaf 1 juli geldt weer de volledige menukaart en kun je ook ’s avonds terecht. Binnen vind je minder tafels en de looproute is aangegeven met stickers op de grond. Vrijwel alle cliënten werken weer, alleen iets korter omdat er ook minder tafels zijn. In coronatijd is het team gestart met de afhaalservice met maaltijden via de webshop. Dat loopt zo goed dat deze service gewoon wordt verlengd.

In het lunchcafé ZiZo is het wat anders gelopen. Door de inrichting en het aantal cliënten zijn de winkel met atelier en de horeca niet veilig volgens de 1,5 meter te combineren. Daarom is wel het atelier maar de horeca nog niet gestart. Cliënten werken zoveel mogelijk in het atelier en de winkel. Wel gaat ZiZo in juli een stapje verder en is het voornemen om te starten met de nieuwe afhaalservice, net als van het Eetatelier.