Home“Het is écht samen bij Het Plein 4”
thumb

“Het is écht samen bij Het Plein 4”

Ontmoetingsgebouw in Den Dolder feestelijk geopend

Reinaerde in Den Dolder is sinds 2019 sterk in ontwikkeling. Oude gebouwen van Dennendal verdwijnen en nieuwe komen ervoor in de plaats. Het nieuwe ontmoetingsgebouw Het Plein 4 is vrijdag 1 juli feestelijk geopend. Dat gebeurde met een middag voor cliënten, medewerkers, familie, buurtbewoners en vrijwilligers.

Echt samen

De gebruikers van het gebouw zijn cliënten en allerlei medewerkers. In de korte tijd dat het gebouw er staat is het onderlinge contact al verbeterd. In het gebouw is een ouderensoos en werken behandelaars en begeleiders en anderen. Manager Ivonne Schrauwen: “Het gebouw zorgt ervoor dat het nu écht samen is. Moest ik vroeger bellen met de ouderensoos, nu loop ik langs. We maken even een praatje en zwaaien naar elkaar. Cliënten, begeleiders, behandelaars en managers ontmoeten elkaar. Dat maakt het gebouw erg prettig om in te werken.” Ook voor partners uit Den Dolder en medewerkers van Fivoor, Atrecht of anderen in zorg en welzijn is het gebouw beschikbaar om te komen werken.

Wethouder Walter van Dijk (o.a. wijkwethouder Den Dolder) gaf aan het mooi te vinden dat het gebouw zo duurzaam is; en dat hij blij is dat de sportzaal ook beschikbaar gesteld gaat worden aan anderen.

Meest duurzaam

Op allerlei manieren is het gebouw duurzaam. In een youtubefilm laat Sjoerd de Fooy, begeleider uit de nachtzorg, zien hoe hij geïnspireerd is door de vele duurzaamheidsaspecten die in het gebouw zijn toegepast. Het is een van de meest duurzame gebouwen bij Reinaerde. Daarmee draagt Reinaerde ook bij aan een betere wereld om ons heen.

Dennendal ontwikkelt!

Daar waar Altrecht en Fivoor de komende tijd vertrekken uit de bosrijke Willem Arntszhoeve, is bij Dennendal juist een vernieuwing van diverse de gebouwen gaande. Een van de volgende gebouwen dat over niet al te lange tijd in gebruik wordt genomen, is het gebouw met studio’s aan de Dennendalweg 1-3-5-7. Eerder werden de studio’s op Dennendalweg 2-4 al in gebruik genomen. En De Robbedoes wordt nu gesloopt. De nieuwbouw draagt er ook aan bij dat het voor medewerkers prettiger en overzichtelijker is om er te werken. Dat is in deze tijden van personeelskrapte extra belangrijk.