HomeDutch Design week
thumb

Re-creatie in de Dutch Design Week

Hoe kunnen we de verbinding aangaan met de omgeving?

Deze week is het Dutch Design Week. Op dinsdag 20 oktober organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in het kader van de Dutch Design Week tussen 14.30 – 16.00 uur een online bijeenkomst. Graag maken wij je hierop attent.

Tijdens deze bijeenkomst gaan ontwerpers en zorgprofessionals met elkaar in gesprek over de kansen die zij zien én aangrijpen om lokale netwerken te versterken.

Met inspirerende voorbeelden uit het traject 'Designing a Community of Care'. Ons project 'Re-creatie' maakt deel hiervan uit.

Re-creatie: welke toegevoegde waarde kan een kunstenaar hebben op een maatschappelijk vraagstuk?

In opdracht van ons onderzochten de social designers/kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer hoe Reinaerde De Heygraeff in Woudenberg meer met de (recreatieve) omgeving kon worden verbonden. Plannen rondom sloop en nieuwbouw van een multifunctioneel gebouw op het terrein vormden de directe aanleiding hiertoe. Langenberg en De Beer ontwikkelden de visie Re-Creatie: de combinatie van een kringloopwinkel, een adaptatiewerkplaats en een residency-programma met ontwerpers en kunstenaars op een plek waar mensen met een beperking wonen. Deze visie vergroot de wereld van cliënten zonder dat het de veiligheid aantast, én is van meerwaarde voor de omgeving.

We delen graag onze ervaring over hoe mensen met een ernstig verstandelijke beperking, toeristen en kunstenaars elkaar kunnen versterken. Zo bouwen we met elkaar aan een betere wereld om ons heen waarin ieder een rol van betekenis heeft.

'Re-creatie' wordt gepresenteerd als onderdeel van ‘The embassy of health'. Klik hier voor een sneak preview.

Als je de online bijeenkomst 'Designing a Community of Care’ wilt bijwonen, dan kun je je aanmelden via de aanmeldknop op deze pagina.