HomeDe Merenhof in Abcoude gaat van Reinaerde over naar Ons Tweede Thuis
thumb

De Merenhof in Abcoude gaat van Reinaerde over naar Ons Tweede Thuis

De Merenhof in Abcoude is een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die begeleiding en zorg nodig hebben. Eind 2021 is Ons Tweede Thuis voornemens de nieuwe zorgorganisatie te worden van De Merenhof. Nu is De Merenhof onderdeel van Reinaerde. De bestuurders van beide organisaties tekenden voor het voorgenomen besluit op vrijdag 5 november.

Kwaliteit versterkt door collega’s uit regio Amsterdam voor cliënten bij De Merenhof

Ons Tweede Thuis is een grote regionale zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of autisme.De Merenhof is gelegen in Abcoude en past qua regio Amsterdam beter bij Ons Tweede Thuis dan het Utrechtse Reinaerde. Zo kan sterker kwaliteit geboden worden in de zorg.

Positief advies medezeggenschap, in afwachting van toestemming NZa

De cliëntenraden en ondernemingsraden van Ons Tweede Thuis en Reinaerde hebben een positief advies afgegeven over de voortzetting door Ons Tweede Thuis. De medewerkers komen in dienst bij Ons Tweede Thuis. De voortzetting van De Merenhof door Ons Tweede Thuis is een voorgenomen besluit, dat definitief wordt als de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) het goedkeurt. Ons Tweede Thuis heeft in juli kennis gemaakt met de cliënten, medewerkers en familie. Alle betrokkenen hebben het volle vertrouwen dat de zorg op deze manier waargemaakt kan blijven worden.

Trots op afgelopen periode

Anna Sophia Dijkstra Hellinga, manager van De Merenhof bij Reinaerde: “Ik ben trots op alle betrokkenen. Iedereen wist al een tijd dat deze verandering eraan zat te komen. Medewerkers hebben ondertussen de zorg goed voortgezet en cliënten en familie zijn in gesprek gebleven over hun wensen en situatie. We weten bij Reinaerde waar we zelf goed in zijn en wat anderen beter kunnen. Het past bij onze koers om nu bewust een stap terug te doen, zodat de cliënten de juiste zorg kunnen blijven krijgen.”

Ons Tweede Thuis: zorg en begeleiding voortzetten

Ingrid Leijen, manager bij Ons Tweede Thuis: “De eerste stap is dat cliënten en medewerkers van De Merenhof zich welkom voelen bij Ons Tweede Thuis vanaf eind dit jaar. Dus we gaan uitgebreid verder kennismaken met elkaar. En natuurlijk is het belangrijkste dat de zorg en begeleiding doorgaat."