HomeDe Heygraeff viert 65 jarig bestaan!
thumb

De Heygraeff viert 65 jarig bestaan!

Met leuke festiviteiten

Dit jaar viert De Heygraeff haar 65-jarige jubileum. Ze wil er een prachtig jaar van maken! Op zaterdag 13 januari start ze met een gezellige opening voor bewoners, familie, collega's, vrijwilligers én buurtbewoners. Zij kunnen in het restaurant van Op3 genieten van een boeiende foto-expositie over de rijke geschiedenis, livemuziek en de officiële opening van het 'droomhuis'.

Gedurende het hele jubileumjaar zijn er diverse festiviteiten, waaronder een kunstroute in het voorjaar, een zomerfeest met kermis en circus in het najaar, en het jaar wordt afgesloten op 30 november met een knallend feest op het terrein. Iedereen, van bewoners tot familie, medewerkers tot vrijwilligers én alle inwoners van Woudenberg, is uitgenodigd om samen het jubileum te vieren.

Droomhuis

Om deze mijlpaal te markeren en het Heygraeff verhaal te vertellen worden herinneringen, verhalen en dromen over De Heygraeff opgehaald en vertaald in het ‘droomhuis’. Bewoners, verwanten, collega's en betrokkenen, kunnen een item dat voor hun een symbolische betekenis heeft in het huis plaatsen. Op deze manier wordt samen een heel jaar lang gewerkt aan dit droomhuis. Het wordt een prachtig kunstwerk waarin je wordt meegenomen in de dromen en verhalen van De Heygraeff.

Van instelling tot creatieve zorggemeenschap

Sinds de oprichting in 1959 is De Heygraeff veranderd van een medische instelling naar een groene woonomgeving voor meer dan 160 mensen met een verstandelijke beperking. Met ruim 640 zorgprofessionals werkt De Heygraeff aan de toekomst als creatieve zorggemeenschap met kunst en cultuur als de verbindende schakel. Een gemeenschap waar mensen niet alleen zorg ontvangen, maar ook deelnemen aan creatieve dagbesteding en activiteiten.

De Heygraeff is niet zomaar een woonzorgterrein; het is een van de mooiste buurten in Woudenberg. Door de jaren heen blijft De Heygraeff een dynamische plek van zorg, groei en gemeenschap. En dat mag gevierd worden.