HomeDe Bombardon verhuist naar de Kerkewijk
thumb

Werken in de buurt samen met anderen

De Bombardon verhuist naar de Kerkewijk

Reinaerde De Bombardon in het centrum van Veenendaal is al jarenlang een werkplek voor mensen met een beperking. Nu doen steeds meer cliënten vanuit de feestwinkel, bakkerij, kunstatelier en coffee-corner, werkzaamheden in de directe omgeving, daar waar het werk is. Ze gaan dus meer naar buiten en hebben meer contact met anderen. Mensen kunnen zo verder tot bloei komen en waarde toevoegen. Daarom verhuist De Bombardon 1 september naar een kleinere plek aan de Kerkewijk.

De Bombardon vindt het belangrijk dat mensen met een beperking iets nuttigs doen, want iedereen is van waarde. “Cliënten en mensen die wonen of werken in Veenendaal kunnen zoveel voor elkaar betekenen. .Daarom gaan we nog meer samenwerken met lokale Veense bedrijven en organisaties,” vertelt manager Ingrid van Tweel. “We werkten al wel met bedrijven samen, maar nu gaan cliënten hier ook daadwerkelijk aan de slag. Hierdoor werken cliënten steeds meer buiten het huidige gebouw aan de Achterkerkstraat. Op 1 september van dit jaar verhuist De Bombardon daarom naar een kleinere plek bij theater de Lampegiet”.

Samen kom je verder dan alleen
De nieuwe plek ligt naast theater de Lampegiet aan de Kerkewijk. Waar eerst het VVV-kantoor zat. Handig, want met het theater werkt Reinaerde al veel samen. Zo bakken de cliënten Lampegietjes (Veense koekjes) voor het theater en controleren ze de entreekaartjes van bezoekers. Deze samenwerking smaakt naar meer. Op de nieuwe plek zitten cliënten dichter bij de markt. Ideaal, want een aantal brengt daar koffie rond. Straks hoeven ze minder ver te lopen. Anderen kunnen vanuit de Kerkewijk aan de slag bij de Veense Kringloop, zorggroep Charim, of boodschappen doen voor ouderen.

NL pakketpunt
Op de nieuwe plek komt een deel van de winkel terug met het Post NL pakketpunt en de coffee-corner. Een aantal afdelingen van De Bombardon verhuist niet naar de Kerkewijk maar gaat naar het Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal aan de Duizend Roeden 2-4 . Zoals het naaiatelier en de bakkerij. De mensen die hier naartoe gaan hebben baat bij een meer beschutte werkomgeving.

Van betekenis zijn voor een ander
Reinaerde De Bombardon wil niets liever dan dat mensen met een beperking meedoen in Veenendaal. Dat is ook waar Reinaerde voor staat. Ieder mens wordt gezien en gehoord en heeft een rol van betekenis. Daarbij werkt Reinaerde samen met andere bedrijven aan nieuwe manieren van wonen en werken. Dichtbij, in elke gemeente in de provincie Utrecht.