HomeCoronavirus - kinderdagcentra en dagbesteding sluiten maandag
thumb

Coronavirus - kinderdagcentra en dagbesteding sluiten maandag

Het Coronavirus vraagt ons helaas om op korte termijn zeer ingrijpende maatregelen te nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Na advies en overleg hebben we besloten dat vanaf maandag de kinderdagcentra en dagbesteding sluiten.

Thuis blijven

Voor alle cliënten die naar een kinderdagcentrum gaan of naar dagbesteding, geldt dat wij hen vragen thuis te blijven en een eigen oplossing te vinden: bij familie of de woning van Reinaerde of collega-organisatie. Dit geldt tot en met 31 maart, zoals ook de overheid als richtlijn geeft. Mocht hier tussentijds nog een wijziging op volgen, dan informeren we u weer.

Beperken sociale contacten noodzakelijk voor het voortzetten van het leven en de zorg in eigen kring

We hebben de opdracht ervoor te zorgen dat het Coronavirus zich via sociale contacten zo min mogelijk verspreidt. Reinaerde heeft ook de verantwoordelijkheid om de vitale processen in de zorg voort te zetten. Inwoners van Nederland wordt gevraagd thuis te werken, openbaar vervoer bij kwetsbaarheid te vermijden. De groepsreizen naar - en de deelname aan dagbesteding leidt tot meer sociaal contact en daarmee tot besmettingen. Een deel van de cliënten loopt bovendien extra gevaar voor de gezondheid vanwege hun lichamelijke conditie. We willen daarom de besmettingskans zo veel mogelijk verkleinen en ervoor zorgen dat we minder gelijktijdige besmettingen krijgen.

Geen groepsvervoer

Het groepsvervoer van Connexxion zal maandag voor Reinaerde niet rijden. Dit besluit nemen we niet zomaar.

Ondanks het grote beroep dat we hiermee op iedereen doen, hopen dat we op uw begrip hiervoor mogen rekenen.

Wat doen we nog meer tegen verspreiding van het virus?

Beperken sociale contacten

We richten ons op het beperken van sociale contacten, bedoeld om de verspreiding van het virus af te remmen of besmetting te voorkomen. Deze afspraken maken we voorlopig tot en met 31 maart:

• Wees terughoudend in bezoek aan locaties. U bent als ouders, familieleden, vertegenwoordigers, vrienden en vrijwilligers welkom als u:

- geen symptomen heeft van het Coronavirus. Dus niet verkouden, keelpijn, ademhalingsklachten of koorts;

- niet in een besmet gebied bent geweest;

- geen contact hebt gehad met iemand die besmet is met het Coronavirus.

• Reinaerde beperkt voor medewerkers bijeenkomsten af of gebruiken andere werkvormen. Geen feesten, cursussen en vergaderingen. Alleen activiteiten met een kleine beperkte groep noodzakelijk voor de vitale processen, zowel in zorg als de ondersteuning, kunnen doorgang vinden.

• Vermijd (cliënten en medewerkers) zelf bijeenkomsten met veel mensen (tien of meer) en beperk deelname aan bijeenkomsten die niet direct noodzakelijk zijn voor de begeleiding en zorg.

• Vermijd zo veel mogelijk contact met mensen met verkoudheids- of luchtwegklachten.

Hygiënemaatregelen blijven belangrijk tegen verspreiding

De algemene richtlijnen voor hygiëne blijven gelden:

• Hoesten in de binnenkant van de elleboog

• Regelmatig handen wassen

• Papieren zakdoekjes gebruiken

• Geen lichamelijk contact bij begroeten (handen geven/zoenen, etc.)

Wat doen we bij een vermoeden van besmetting van een cliënt of medewerker?

Zijn er voor familie of begeleider vragen over de gezondheid van een cliënt, neem dan contact op met de eigen huisarts van de cliënt. Begeleiders bellen voor bewoners van Dennendal met het gezondheidscentrum van Dennendal (030 2299463) en voor bewoners van De Heygraeff met het gezondheidscentrum van De Heygraeff (033 2868850). Het gezondheidscentrum legt dan contact met de GGD en werkt volgens de instructies van de GGD. De (huis)arts bespreekt de nodige stappen. We zijn voorbereid op goede zorg bij ziekte door het virus. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en geven meldingen door aan de regionale GGD. In overleg met hen voeren we stap voor stap de instructies uit.

Website RIVM

Wij volgen de richtlijnen van de RIVM. Op de website van het RIVM of van de Rijksoverheid vind je actuele informatie over de verspreiding van het virus en de preventiemaatregelen. Reinaerde sluit ook aan op de afwegingskaders van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Andere vragen?

Heb je andere vragen over het Coronavirus, neem dan contact op met de begeleider of manager van de locatie.