HomeCoronamaatregelen na vaccinatie veranderen niet
thumb

Coronamaatregelen na vaccinatie veranderen niet

Tweede prik na 4 weken

Woensdag 27 januari start de vaccinatie van cliënten die op De Heygraeff in Woudenberg en Dennendal (in Den Dolder) wonen. Wij zijn hier blij mee.

Wij hopen dat medewerkers zo snel mogelijk volgen. Wij weten nog niet wanneer dit precies zal zijn. De branchevereniging VGN verwacht dat dit vanaf begin februari zal zijn.

Tweede prik

De rijksoverheid heeft besloten de tweede prik voor cliënten uit te stellen. Zo kunnen zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk de eerste prik krijgen. De cliënten van De Heygraeff en Dennendal krijgen 4 weken na de eerste prik hun tweede prik. De exacte datum hebben wij nog niet gehoord.

Na vaccinatie veranderen coronamaatregelen niet

Vaccineren is de belangrijkste stap in het kunnen afbouwen van coronamaatregelen, en die stap komt steeds dichterbij. Zo ver zijn wij echter nu nog niet. Dit kan pas als genoeg mensen zich laten vaccineren, het aantal besmettingen verder afneemt en de druk op de ziekenhuizen afneemt. Op dit moment is het nog te vroeg om de landelijke richtlijnen te veranderen, dus dat geldt ook voor de richtlijnen die wij binnen Reinaerde hanteren.

Huidige richtlijnen blijven voorlopig van kracht

Na vaccinatie gelden nog steeds dezelfde richtlijnen. Het vaccin beschermt na de tweede vaccinatie voor ruim 90 tot 95% tegen corona, maar dus niet voor 100%. Ook weten we nog niet hoe lang het vaccin werkt. De kans dat je zelf ziek wordt, is na vaccinatie veel kleiner, maar het is nog niet duidelijk of je het virus ook niet meer kunt overdragen.

Na vaccinatie (van cliënt en/of medewerker) blijft iedereen dus werken met Persoonlijke Beschermings Middelen in situaties waarin wij dat nu ook doen.

We houden nog steeds (waar mogelijk) 1,5 meter afstand en passen de juiste hygiëne toe.

Iedereen blijft nog steeds thuis bij klachten en iedereen laat zich testen. Dat kan en moet nog steeds. Dit is de enige manier om een eventuele besmetting op te sporen.

Als er meer bekend is over de effectiviteit van de vaccins, of landelijke maatregelen worden versoepeld, dan passen wij vanzelfsprekend de richtlijnen binnen Reinaerde ook aan.

Samen naar de eindstreep

Vaccineren leidt kortom niet direct tot versoepelingen en meer vrijheid maar vaccineren is wel het belangrijkste middel om samen de eindstreep te halen.