HomeCliënten Reinaerde genieten van Muziektour Energiestrijd
thumb

Cliënten Reinaerde genieten van Muziektour Energiestrijd

‘Ik heb genoten. Ze mogen nog een keer komen.’

Gistermiddag verzorgden Leoni Jansen & Jeroen Kramer een gezellig optreden voor de bewoners van Reinaerde Burgemeester Burgerhof in Harmelen. Dit werd de bewoners (mensen met een beperking) aangeboden door de ‘Energiestrijd Zorghuizen’. Dit omdat de afgelopen maanden in veel zorghuizen niet makkelijk zijn geweest. Daarnaast zijn bewoners en familieleden kort geïnformeerd over de Energiestrijd Zorghuizen komende winter. In de drie koude wintermaanden (januari t/m maart 2021) gaan zorghuizen met elkaar de leuke strijd aan om zoveel mogelijk energie te besparen en daarmee ook geld. Reinaerde vindt het belangrijk om energie te besparen om daarmee bij te dragen aan het Duurzame Ontwikkeldoel ‘Klimaatactie’.

Green Deal in de Zorg

Om planmatig bij te dragen aan Klimaatactie heeft de bestuurder van Reinaerde in maart 2019 de Green Deal in de Zorg ondertekend. De Burgemeester Burgerhof in Harmelen is een van de zes locaties van Reinaerde die meedoen aan de Green Deal in de Zorg. Inmiddels is het keurmerk brons behaald. Voor het behalen van dit keurmerk moesten de zes locaties voldoen aan eisen op het gebied van bijvoorbeeld energiebesparing, gescheiden inzamelen van afval, het gebruik van schoonmaakmiddelen met een eco-label etc. Hiermee geven we concreet invulling en uiting aan onze kernwaarde duurzaam en maken we de voortgang van onze duurzame strategie zichtbaar.

Met elkaar bouwen we aan betere wereld om ons heen

Reinaerde heeft een brede visie op duurzaamheid en wil uit de 17 Duurzame Ontwikkeldoelen van de Verenigde Naties verschil maken op vier doelen in het bijzonder:

  • Gezondheid (3)
  • Eerlijk werk (8)
  • Toegankelijke samenleving (11)
  • Klimaatactie (13)

Fotobijschrift: bewoners van Reinaerde Burgermeester Burgerhof in Harmelen genieten zichtbaar van het optreden van Leoni Jansen & Jeroen Kramer