HomeBlog – Bijkletsen met Celine: “Nieuw, maar direct thuis in de zorg”
thumb

Blog – Bijkletsen met Celine: “Nieuw, maar direct thuis in de zorg”

”Halil houdt een vriendenlijstje bij, in de notities op zijn telefoon. Op mijn eerste werkdag bij Reinaerde mocht ik er al bij. Sindsdien checkt hij wekelijks bij mij of ik er wel écht op sta. Mijn hart smelt elke keer weer. Laatst kwam Halil weer naar mijn bureau. Dit keer met madeliefjes uit de tuin. Ik ben nu al benieuwd wat hij de volgende keer voor mij in petto heeft.”

Alsof dit nog niet bijzonder genoeg is, maakte online content specialist Celine Spithoven in haar eerste twee maanden bij Reinaerde nog veel meer mee. In deze rubriek geven verschillende collega’s je een kijkje in het werken in de zorgsector. Ze delen de dagelijkse dingen, mooie momenten én dilemma’s. Gewoon zoals het is, lekker puur. Dit keer niet vanaf de werkvloer, maar vanaf kantoor. Want ook dan is bij ons elke dag anders. Het is tijd voor ‘Bijkletsen met Celine’!

Op zoek naar betekenis

“De afgelopen jaren maakte ik kennis met allerlei sectoren. Als contentspecialist en zelfstandig tekstschrijver verdiepte ik mij in de meest uiteenlopende onderwerpen. Je raadt al welke branche mijn favoriet werd; de zorgsector stak er met kop en schouder bovenuit. Dit heeft vooral te maken met de behoefte aan ‘zingeving’ in het leven, een groeiend onderwerp.

Steeds vaker lees je dat – met name jongeren – uitzichtloosheid ervaren en op zoek zijn naar meer betekenis. Voor mij was dit de reden dat ik overstapte van de marketingwereld naar de gehandicaptenzorg. En wat ben ik blij met die keuze! Want wauw, wat is de zorgsector indrukwekkend.”

Hartverwarmend en -verscheurend

“Vol bewondering ontmoette ik de afgelopen tijd veel cliënten en collega’s, op verschillende locaties in de provincie Utrecht en omstreken. De meest persoonlijke verhalen kwam ik tegen. Vaak hartverwarmend, soms hartverscheurend.

Logisch ook. In de zorg draait het namelijk altijd om mensen. Dit voel je aan alles. Dus ook al zie en hoor je soms lastige dingen, het maakt wel dat je net iets makkelijker je bed uitkomt. Dat je net iets harder loopt en vaker tevreden je laptop sluit. Het geeft gewoon voldoening.”

Contact met de doelgroep

“In mijn functie kan ik op elke locatie werken. Als ik wil, ben ik iedere dag vlakbij de bewoners of zit ik achter een bureau op een werk- en dagbestedingsplek. En dat wil ik! Komt het een dag niet goed uit en ga ik toch naar kantoor? Dan ontmoet ik daar ons zogeheten ‘serviceteam’ dat bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking die onder andere bezoekers ontvangen en de keuken netjes bijhouden.

De meeste werkdagen maak ik dus wel iets bijzonders mee. Een bezorgde blik en de vraag of ik nog wel terugkom, wanneer ik even een rondje ging lopen tijdens de lunch. Een onverwachte hand op mijn schouder van een cliënt die verse eitjes verkocht. Een compliment dat zó puur was, dat ik er even stil van werd. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben nieuw in de zorg, maar voel mij sinds de eerste dag al thuis!”

Werken in de zorg

Raakte jij geïnspireerd door het verhaal van Celine? Houd onze website en socialmediakanalen dan goed in de gaten en klets maandelijks bij met onze collega’s! Of neem alvast een kijkje op onze werkenbij-website. Wie weet sta jij binnenkort ook op het vriendenlijstje van Halil.