Homebezoekhuisje en groet- en ontmoetplek
thumb

Weer oog in oog dankzij bezoekhuisje en groet- en ontmoetplekken

Een veilige omgeving

De mogelijkheden voor bezoek zijn toegenomen. Aansluitend op de landelijke richtlijnen is bepaald of een woning een laag, midden of hoog risico heeft. Het risico van de woning bepaalt vervolgens hoe we om kunnen gaan met bezoek. De leeftijd van bewoners, medische risico’s en de mate van zelfstandigheid van wonen spelen hierin een rol.

Soms is een wandeling buiten met familie en dierbaren op anderhalve-meter afstand mogelijk. Maar soms is een veiliger omgeving nodig om elkaar te zien. Voor De Heygraeff en Dennendal is dit nu mogelijk.

Op Dennendal is nu een (mobiel) bezoekhuisje. Dit bezoekhuisje is vooral bedoeld voor bewoners (én familie) die moeite hebben om de anderhalve meter afstand te houden of die hoog risico hebben op besmetting. Het bezoekhuisje is ontworpen door medewerkers: Thomas Rouw van huisvesting in samenwerking met Tjitske Tabak. Het is gemaakt door begeleiders Ronald en Eelke van Arbeidscentrum Veenendaal samen met begeleider Markus van ’t Burgje.

Het huisje heeft twee ingangen. Aan de ene kant kan de bewoner het huisje in, aan de andere kant de familie. Je zit zoals je tegenover elkaar aan een tafel zit, maar dan met een glazen wand ertussen. Spreken gebeurt via een mobiele telefoon of babyfoon. De ruimte is veilig zodat het virus niet kan worden overgebracht. Na het bezoek wordt alles weer goed schoongemaakt. De bezoeken worden ingepland door de begeleiders.

Op De Heygraeff zijn er groet- en ontmoetplekken gemaakt in bestaande gebouwen.