HomeBezoek: geen mondkapje meer nodig
thumb

Bezoek: geen mondkapje meer nodig als je 1,5 afstand afstand kunt houden

We kijken wat passend is

Bij Reinaerde gelden vanaf vandaag voor bezoek dezelfde regels als in de maatschappij: alles wat op de anderhalve meter kan, mag weer zonder mondkapje. Die anderhalve meter betekent dat we in de praktijk kijken wat passend is. Bijvoorbeeld: als alle cliënten tegelijkertijd bezoek ontvangen in de woonkamer, dan wordt het te vol. Dus: ga bij voorkeur naar buiten, blijf op de eigen kamer van de cliënt en kom met niet te veel mensen tegelijk.

Mondkapjes en medewerkers

Zolang het landelijke risiconiveau ‘zorgelijk’ is, gebruiken medewerkers bij de verpleging, verzorging of behandeling van bewoners binnen 1,5 meter afstand preventief een medisch mondneusmasker.

Locaties kunnen hier na multidisciplinaire afstemming van afwijken als het preventief gebruik van het mondneusmasker bij een specifieke bewoner goede zorg belemmert. Zodra het risiconiveau landelijk afgeschaald kan worden naar ‘waakzaam’, kunnen mondneusmaskers minder gebruikt worden.

Waarom kan bovenstaande nu?

Binnen organisaties voor langdurige zorg is inmiddels over het algemeen een hoge vaccinatiegraad bereikt, waardoor bewoners in principe beschermd worden tegen ernstige ziekte. Het OMT heeft daarom op 24 juni een nieuw advies gegeven over het gebruik van mondneusmaskers: