HomeAvondklok en aanpassing bezoek
thumb

Avondklok en aanpassing bezoek

Nog maar 1 bezoeker per dag

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

Een van de redenen om wel naar buiten te mogen, is als een hulpbehoevend persoon dringend (medische) hulp nodig heeft. U moet dan wel het formulier Eigen verklaring avondklok bij zich hebben. Dit kunt u digitaal invullen en ook digitaal laten zien of u print het uit.

Waarom geldt de avondklok van 21.00 uur – 04.30 uur?
Dit is een zware coronamaatregel bovenop de huidige lockdown om het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen tegen te gaan. Er zijn grote zorgen over de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen.

De avondklok geldt van zaterdag 23 januari 21.00 tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends.

Geldt de avondklok ook voor cliënten?

De avondklok geldt voor iedereen in Nederland, dus ook voor cliënten. Er zijn redenen waarom je naar buiten mag: deze vindt u hier: Regels avondklok. Begeleiders kunnen cliënten aanspreken op hun gedrag, handhaven hoort niet bij onze rol.

Nog maar 1 bezoeker per dag vanaf nu

Net als in de rest van Nederland mogen er minder mensen op bezoek komen. Het was 2 en het wordt 1. Dat geldt voor bezoek in de woningen. Begeleiders vragen we cliënten en familie te stimuleren zich hieraan te houden. Er is geen (wettelijke) mogelijkheid om dit te handhaven.