HomeAntropia en Reinaerde
thumb

Mensen met beperking aan de slag bij Antropia

Reinaerde en congrescentrum Antropia starten samenwerking

Cultuur- en congrescentrum Antropia in Driebergen en zorgorganisatie Reinaerde starten per 1 november hun samenwerking. Mensen met een beperking gaan aan de slag bij Antropia op landgoed Reehorst, daar waar het werk is. Ze draaien mee in het team in een stimulerende omgeving en doen allerlei werkzaamheden in het congrescentrum. Zo kunnen zij verder tot bloei komen en waarde toevoegen.

Reinaerde wil niets liever dan dat mensen met een beperking iets nuttigs doen en van waarde zijn in de omgeving waar zij wonen. Bij Antropia kunnen zij veel betekenen in de bediening, de keuken en het huishouden. Eric van Veluwen, directeur Antropia; “De kandidaten zijn heel gemotiveerd en oprecht en willen graag leren. Het zijn medewerkers die je graag in huis haalt.”

High tea en expo
Naar aanleiding van de samenwerking organiseren Reinaerde en Antropia samen een expositie en high tea. Er is werk te zien en te koop van kunstenaars met een beperking. Het werk wordt ook wel Outsider Art genoemd. Om de tentoonstelling extra speciaal te maken, kun je er een heerlijke high tea bij boeken. De expositie en high tea zijn op zaterdag 11 december tussen 12.00 en 16.00 uur.

Culinair kijken
In het congrescentrum worden schilderijen en keramiek tentoongesteld. Er is onder andere werk te zien van de onlangs overleden en bekende kunstenaar Rob Morren die werkte bij Ateliers De Weide Doelen in Utrecht. Werk van Rob zit in de collectie van het Outsider Art Museum in Amsterdam, The Museum of Everything in Engeland en vele andere collecties van particulieren en verzamelaars. Tijdens de expo serveren Antropia en de medewerkers van Reinaerde een heerlijke high tea. Deze bestaat uit verschillende theesoorten en een uitgebreide keus in hartige en zoete heerlijkheden. Dat wordt culinair genieten!

De high tea kost 19,50 per persoon. Boek de high vóór 8 december via: reserveringen@antropia.nl. Je krijgt dan het verzoek om te betalen.

Wil je alleen de expo bezoeken? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Je bent van harte welkom.

Samen voor Zeist
De samenwerking tussen Reinaerde en Antropia is tot stand gekomen via Samen voor Zeist die bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar verbindt. Vacatures dan wel leerwerkplekken en kandidaten worden door Samen voor Zeist gematched.

Het meisje met de parel’, gemaakt door Antoinette van Rijn is een van de werken die zijn te bewonderen op de expo.