HomeAmstelkade bestaat 25 jaar
thumb

Zorgboerderij Amstelkade viert 25-jarig jubileum

Zorgboerderij Amstelkade in Wilnis bestaat 25 jaar en viert dit jubileum donderdag 31 augustus samen met de medewerkers met een verstandelijke beperking, begeleiders, vrijwilligers en relaties.

Amstelkade begon destijds als dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een zorgboerderij, natuurkampeerterrein en theehuis, onder de vlag van zorgorganisatie Reinaerde.

Sociale functie

Nel Groenendijk, geboren op de boerderij Bethlehem, gaf de boerderij in 1998 voor het eerst een sociale functie: samen met zorgorganisaties Abrona en Reinaerde zette ze dagbesteding en woonruimte op voor mensen met een beperking. Nadat Reinaerde in 2003 verantwoordelijk werd voor Amstelkade, besloot ze in 2009 de woonruimte op te heffen en de dagbesteding verder uit te bereiden. Zelf voor elkaar gekregen De afgelopen jaren werkten wekelijks zo’n dertig mensen met een beperking bij het bedrijf in het Groene Hart, in de gemeente Ronde Venen. Zij ontwikkelen zich er dankzij de werkzaamheden die ze onder begeleiding doen. Zowel de begeleiders als de medewerkers zijn maar wat trots op deze unieke plek. Dat komt ook omdat zij er zelf zoveel voor elkaar krijgen. De verse taart, het gemaaide campingplekje en de tevreden camping- of theetuingast: ze zien elke dag het resultaat van hun inspanningen. En ondanks de idyllische, rustige ligging tussen de weilanden aan de rivier de Kromme Mijdrecht, staat Amstelkade midden in de maatschappij: mensen met een beperking kunnen er zinvolle werkzaamheden verrichten en vele gasten genieten van het verblijf op de natuurcamping en in het theehuis dat het team mogelijk maakt.

Feestelijke dag voor het team

Om de medewerkers met een beperking en begeleiders te bedanken voor het samen bereiken van het jubileum, is er een feestelijke dag voor hen op 31 augustus. Na de feestelijke start is er een roofvogelshow, een lunch voor medewerkers met een beperking en een stormbaan. De stormbaan is er dankzij sponsoring van het Fonds Ondersteuning Cliënten Reinaerde.

Meer informatie op www.amstelkade.nl.