HomeAmerpoort en Reinaerde Kookapp
thumb

Amerpoort en Reinaerde gaan de Kookapp testen

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Helpt de Kookapp mensen met een licht verstandelijke beperking om leuk, lekker en gezond te koken? Twaalf cliënten van Amerpoort en Reinaerde en hun begeleiders doen mee aan een onderzoek naar de Kookapp.

Wat is de Kookapp?

De gratis Kookapp is een paar jaar geleden ontwikkeld door Humanitas DMH. Diverse cliënten van Reinaerde gebruiken deze app al. Met simpele stappen, plaatjes, kookvideo’s en een kookwekker helpt de app mensen om een lekkere, betaalbare en gezonde maaltijd te maken. Sinds kort is er een nieuwe versie van de app, waaraan onder meer Amerpoort en Reinaerde hebben meegewerkt. Ook is er nu een website over de Kookapp.

Onderzoek

Amerpoort en Reinaerde willen weten of de Kookapp mensen helpt om leuk, lekker en gezond te koken. En welke ondersteuningsvragen zij hebben om de app te gebruiken. Daarom gaan in juli en augustus cliënten in verschillende woonsituaties de app testen. Vanuit Reinaerde doen 6 cliënten en hun begeleiders mee. Het onderzoek wordt ondersteund vanuit de Innovatieimpuls door Vilans en Academy het Dorp. In de zomer besluiten Amerpoort en Reinaerde of de app in de hele organisatie wordt gepromoot en ondersteund.

Zelfvertrouwen

“De Kookapp is nu al heel waardevol. Door het onderzoek hopen we straks nog beter aan te sluiten bij de behoefte van mensen met een licht verstandelijke beperking. Zodat meer van hen straks met plezier en zelfvertrouwen gaan koken,” zegt Regien Kleefstra die vanuit Reinaerde het project trekt.