HomeAlle 7 bewoners Selma Lagerlöfweg hebben nieuwe woning met juiste zorg
thumb

Alle 7 bewoners Selma Lagerlöfweg hebben nieuwe woning met juiste zorg

De 7 bewoners die op korte termijn elders betere zorg nodig hebben, hebben ieder twee of meer mogelijkheden voorgelegd gekregen.

Alle 7 bewoners hebben nu een keuze gemaakt die binnen de opties het best bij hen past. Vijf van hen zijn verhuisd en voor twee bewoners is de verhuisdatum binnenkort. Voor de bewoners die nog even op de Selma Lagerlöfweg blijven wonen, is het gelukt om tijdelijk externe gespecialiseerde zorg in te zetten als overbrugging.

Woningen voor bewoners met specialistische zorg

Voor de bewoners zijn er woningen gevonden die aansluiten bij hun individuele zorg- en ondersteuningsvraag. De zorg kan door gespecialiseerde medewerkers uitgevoerd worden en betreft bijvoorbeeld palliatieve zorg, zorg met beademing of andere specifieke medische zorg.

Na een intensieve zoektocht met zorgpartners en het zorgkantoor bleek het helaas meestal niet mogelijk de benodigde zorg in de nabijheid van Woerden te vinden. Gelukkig zijn er elders wel mogelijkheden gevonden, onder andere in Ermelo, Katwijk, Woerden, Zandvoort en Zeist.

Annemarie Minkes, strategisch manager Reinaerde: ‘Ondanks dat we het betreuren dat deze bewoners moeten verhuizen, stelt het ons gerust dat er voor elke bewoner mogelijkheden zijn. We hebben veel steun ervaren van andere zorgorganisaties en zorgkantoor bij het vinden van nieuwe woningen.’