HomeAangescherpte maatregelen om het virus terug te dringen – ook bij Reinaerde
thumb

Aangescherpte maatregelen om het virus terug te dringen – ook bij Reinaerde

Tijdens de veelbekeken persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zijn afgelopen maandag nieuwe maatregelen afgekondigd.

Beleid van de overheid

Persconferentie in eenvoudige taal

De persconferentie in eenvoudige taal kan een handig hulpmiddel zijn.

De kern is dat we het aantal contactmomenten terugdringen. Dit is nodig om de verspreiding van corona tegen te gaan. Want het gaat nu snel de verkeerde kant op: ook bij Reinaerde zijn nu enkele cliënten en medewerkers besmet. We hebben elkaar hard nodig om het virus terug te dringen.

De landelijke maatregelen zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht. Het is de bedoeling om grote drukte te vermijden en het aantal sociale contactmomenten te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Beleid Reinaerde

Veel privé

Veel maatregelen raken daarom ieders privéleven. We vragen met name medewerkers met klem zich aan de maatregelen van de overheid te houden, want ons gedrag is bepalend voor het terugdringen van het virus. We vragen de medewerkers de maatregelen langs te lopen en afspraken in de privésituatie tot een minimum te beperken.

Medewerkers: thuiswerken tenzij het écht niet anders kan

Landelijk is thuiswerken de norm, tenzij dat echt niet anders kan. Als er in een werksituatie toch een besmetting plaatsvindt, kan de werklocatie twee weken worden gesloten. Bij Reinaerde zagen we dat er afgelopen maanden meer mensen naar ‘kantoor’ kwamen. Hoe begrijpelijk ook, dat kan nu niet meer. Voor de directe zorg is thuiswerken natuurlijk vaak niet mogelijk. Maar voor ander werk roepen we op om thuis te blijven.

Basisregels blijven gelden

De basisregels blijven gelden. Die zijn het belangrijkst bij het terugdringen van het virus. Voor iedereen, medewerkers, cliënten en familie:

  • anderhalve meter afstand
  • drukte vermijden
  • thuisblijven bij klachten (ook als het een huisgenoot is)
  • handen wassen
  • in de elleboog niezen/hoesten
  • gebruik van papieren zakdoekjes.

Bespreken met cliënten en familie

We vragen begeleiding en managers bovenstaande maatregelen te bespreken met cliënten en familie om uit te wisselen wat het voor cliënten en familie betekent. Wat willen zij en hoe kunnen we samen bijdragen aan het terugdringen van besmettingen. Want terug naar de lockdown willen we geen van allen.

Help mee, voorkom dat we teruggaan naar de situatie in april

We hopen natuurlijk allemaal dat we de sterke stijging van de besmettingen kunnen terugdringen. We willen niet terugkeren naar de schrijnende situatie in maart/april. Laten we samen deze maatregelen volgen en hopen dat het niet zover komt dat we de deuren weer moeten sluiten. Hou vol!