Home12,5 jaar appartementen aan de Grote Trekdreef in Utrecht
thumb

12,5 jaar appartementen aan de Grote Trekdreef in Utrecht

Het appartementencomplex aan de Grote Trekdreef in de wijk Overvecht is 12,5 jaar geleden door Reinaerde in gebruik genomen. Hier wonen 28 mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Zij kunnen hier zo zelfstandig mogelijk wonen, met de diverse zorg die ze nodig hebben.

Meer burger

Toen bewoner van het eerste uur, Jacqueline Rouwenhorst, er 12,5 jaar geleden kwam wonen, schreef ze op een kaart dat ze zich er meer (cheese)burger kon voelen. Jacqueline: “In de appartementen ben je toch meer een ‘normale’ burger. Je woont zelfstandig ondanks dat je hulp nodig hebt, zoals ik bijvoorbeeld bij het douchen. En cheese, want ik was en ben erg blij met mijn woonplek, dus say cheese; even lachen!” Je burger voelen geldt voor meer bewoners, die zich er meer op hun plek voelen dan in een revalidatiecentrum. Ze vinden het ook prettiger dat ze niet bij ouderen in een verpleeghuis wonen, waar sommige mensen met NAH naar doorstromen na hun revalidatietraject.

Veranderd leven

Er zijn veel mensen met hersenletsel in Nederland. Letsel dat zij bijvoorbeeld na een ongeluk of ziekte kregen. Voor een klein deel van hen is thuis blijven wonen niet haalbaar. Bij Reinaerde is er kennis van het begeleiden van mensen die door hersenletsel hun levensloop sterk hebben zien veranderen. Bij de woningen is er onder meer ADL-zorg (verzorging), communicatie op maat en zo nodig psychische hulp.

De enige organisatie

Er zijn niet veel zorgaanbieders die zich specifiek op NAH wonen richten; Reinaerde is er één van. In het westen van de provincie Utrecht is Reinaerde zelfs de enige organisatie waar mensen met NAH kunnen wonen, op meerdere plekken. Het is voor hen een unieke plek.

Fijne woon- en werkplek

De Grote Trekdreef is een prettige plek voor bewoners en medewerkers. Verschillende bewoners wonen er al sinds het begin. Ook drie van de collega’s, Lysette, Joyce en Jessica, zetten zich al sinds de start voor de bewoners van de Grote Trekdreef in: “12,5 jaar werken bij de Grote Trekdreef is voor ons: werken op een prachtige locatie waar geen dag hetzelfde is, waar wij de cliënten een warm hart toedragen, er altijd genoeg te beleven valt en het team er altijd voor elkaar is.”

Samen met de huidige bewoners, collega’s, familieleden/vertegenwoordigers en enkele betrokkenen uit de wijk, vieren ze 5 oktober het 12,5-jarig bestaan. Met de ketenpartners in het hersenletselnetwerk staat Reinaerde in oktober ook stil bij het jubileum.

Klik hier voor meer informatie over Reinaerde Grote Trekdreef

12,5 jaar geleden gingen de ballonnen de lucht in

Reinaerde Grote Trekdreef