HomeLogeren en wonen
Logeren en wonen
thumb

Logeren en wonen

Ben je op zoek naar een plek om te wonen of logeren?

Je kunt bij ons komen logeren of wonen. Wonen kan als je daarbij regelmatig begeleiding nodig hebt vanwege je (verstandelijke) beperking, hersenletsel of andere begeleidingsvragen. Voor logeren zijn er mogelijkheden als je een ernstig meervoudige beperking hebt of als je een verstandelijke beperking hebt en gedragsproblematiek.

thumb

Wonen

Voor jongeren, volwassenen en ouderen zijn er verschillende woonvormen. Kinderen met een beperking die niet thuis kunnen opgroeien, kunnen soms terecht bij een woning of de gezinswoonvormen. Samen zoeken we een woning die past bij je wensen en behoeften. Een veilige woonomgeving waar de begeleiding of de verzorging en verpleging aanwezig is die je nodig hebt. In de woning heb je een eigen kamer of appartement, waar je jouw thuis van kunt maken. De woning heeft vaak een gezamenlijke huiskamer waar je medebewoners kunt ontmoeten en mee kunt doen aan activiteiten. Je kunt wonen in een woonwijk of in een rustige en beschutte omgeving. Neem contact op om na te gaan wat het best bij jou past.

Logeren

Heeft jouw kind een beperking? Dan gaat veel tijd en aandacht naar de zorg en ondersteuning. Je kind kan bij ons logeren en zo kunnen we je gezin even ontlasten.

Veelgestelde vragen over logeren en wonen

Kan ik de woningen komen bekijken?

Als je bij ons wilt komen wonen, stemmen we eerst met je af welke woning bij jou past. Als je dat weet, ben je van harte welkom om te komen kijken.

Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden voor een woning?

We raden aan om je tijdig aan te melden als je bij ons wil komen wonen. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de wachttijd meerdere jaren kan zijn.

Kunnen volwassenen komen logeren?

Logeren bij Reinaerde is bedoeld voor kinderen en jongeren.

Wat wordt er vergoed als ik bij jullie woon?

Als je bij ons woont, is in de wet geregeld dat je meebetaalt aan de zorg. Lees in de brochure welke kosten worden betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), wat je zelf betaalt en wanneer je een beroep kunt doen op je verzekering of de gemeente.

Is VPT (volledig pakket thuis) mogelijk bij jullie?

Neem met Klantadvies contact op, zodat we kunnen nagaan of VPT voor jou de juiste oplossing is.

Meer vragen

Aanmelden

Wachttijden
Klik hier voor informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden
Via deze pagina kun je je aanmelden voor logeren en wonen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Klantadvies. Op werkdagen is de afdeling telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur via 030 28 75 210. Daarnaast kun je op ieder moment een e-mail sturen naar klantadvies@reinaerde.nl.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht