Op de boerderij zijn allerlei klussen te doen die hebben te maken met het onderhoud van het erf en de tuinen: onkruid wieden, terrassen schoonhouden, zaaien, wieden of schoffelen, appels plukken, walnoten rapen en snoeien in het najaar. Wie binnen aan de slag wil, kan leuke dingen maken van hout en andere materialen. En wie het rustig aan wil doen, kan kijken naar de prachtige omgeving.
De boerderij wordt gebruikt door Natuurmonumenten voor schooleducatie. Zo verzorgen vrijwilligers bijvoorbeeld een programma met activiteiten, natuurexcursies, bijeenkomsten en Wilde Buiten Dagen voor kinderen. De Hoeve verzorgt hier de catering voor. Cliënten kunnen dan helpen in de voorbereiding, zoals soep maken of tafels en banken neerzetten.
Voor ongeveer acht mensen met een verstandelijke beperking. De leeftijd van cliënten varieert van 18 tot ± 60 jaar. De nadruk ligt op de ouder wordende cliënt . Het project is ongeschikt voor mensen met een rolstoel.
Specifieke eisen
Cliënten van Wielrevelt:
Vijf dagen per week is er begeleiding aanwezig die ondersteunt bij de werkzaamheden die cliënten verrichten. Zij besteedt aandacht aan hoe de cliënt zichzelf kan zijn en plezier kan ervaren. Elke ochtend wordt samen doorgenomen wat er die dag moet gebeuren. Iedereen doet waar hij op dat moment zin in heeft en wat hij kan.
Aan de rand van Haarzuilens staat Hoeve Wielrevelt. Het is een voormalige boerderij van het vlakbij gelegen kasteel de Haar. Het gebied heet Wielrevelt en is een onderdeel van Landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten. Dagjesmensen genieten er van de natuur, het landgoed en alle mooie producten die het land biedt.
Voorzieningen
Op het erf van de boerderij staat een werk- en ontmoetingsruimte voor cliënten. Hier drinken de cliënten koffie en thee en er wordt gegeten. Er is een keuken waar zij soep kunnen maken en taarten bakken voor bezoekers. In de deel wordt geklust en geknutseld met hout en andere materialen van de boerderij en het landgoed. ’s Zomers kan gebruik worden gemaakt van het terras. Er zijn een kleine boomgaard, moestuin en een paar konijnen en kippen.
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente.
Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiële administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2015.
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.