De Batau is een groot vrijstaand huis en bestaat uit twee verdiepingen met een zolder en een tuin. Er zijn twee huiskamers ieder met een eigen zithoek, eethoek en keuken. Op de begane grond zijn vier zit-slaapkamers. Op de eerste verdieping zijn elf zit-slaapkamers en op de tweede verdieping negen zit-slaapkamers. De kamers variëren in grootte. De cliënten delen de badruimten en de toiletten. Alle kamers hebben een televisie en/of internetaansluiting.
In de Batau wonen 23 cliënten in de leeftijd tussen 50 en 80 jaar. De cliënten hebben behoefte aan een huiselijke en warme sfeer. Naast ondersteuning en begeleiding, is er aandacht voor hun vaardigheden en voor aan leeftijd gerelateerde lichamelijke beperkingen.
Binnen de Batau wordt 24-uurs begeleiding geboden. ’s Nachts is er een slaapwacht aanwezig, waar de cliënten door middel van een spreek- luisterverbinding een beroep op kunnen doen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. Er is aandacht voor activering en lichamelijke beweging. Er wordt veel aandacht besteed aan goede persoonlijke verzorging en het creëren van een warme huiselijke sfeer. Voor cliënten die moeite hebben met traplopen is een stoeltjeslift aanwezig.
In Nieuwegein worden verschillende vrijetijdsactiviteiten georganiseerd voor mensen met een beperking zoals; een soos, zwemmen en de avondvierdaagse. Daarnaast bezoeken cliënten “de Wilg”in Utrecht.
De Batau is gelegen in de wijk Batau-Noord in Nieuwegein. De sneltram is vlakbij en ook een bushalte is op korte afstand te vinden. Vlakbij is het winkelcentrum “Muntplein” waar alle dagelijkse boodschappen gekocht kunnen worden. Met de sneltram is het twee haltes naar het grote winkelcentrum “City Plaza” of kan men naar Utrecht reizen.
ZZP VG: Deze woning is het meest passend voor cliënten met zorgzwaarteprofiel VG: 4,5,6,7
Als je een indicatie van de Wet langdurige zorg (Wlz) hebt, dan kun je ook onderzoek of behandeling ontvangen via de Wlz. Je hebt dan een indicatie ontvangen van het CIZ. Reinaerde verzorgt, als je ene Wlz-indicatie hebt, de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor: het is zorg in
natura en je kunt geen persoonsgebonden budget (PGB) inzetten. Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Heb je geen indicatie, kijk dan bij de praktijk psychologie om te zien welke zorg vergoed kan worden. Boven de 18 jaar betaal je je eigen risico voor de zorgverzekering.
Meer uitleg staat in de brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2015.
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.