Amstelkade is een monumentale boerderij met theehuis en natuurkampeerterrein midden in het Groene Hart. Cliënten werken in de horeca en verzorgen het land en de dieren. Het is mogelijk om zowel in de horeca als op de boerderij te werken. Er zijn diverse commerciële activiteiten in het restaurant, op de camping en bij de kano- en boot verhuur.
Werktijden maandag t/m vrijdag van 8.45 – 15.45.
Theehuis
Cliënten bereiden en serveren koffie, thee, broodjes en soep aan klanten en bezoekers. Zij helpen bij het maken en uitserveren van heerlijke high-teas. In de zomer bedienen zij ook buiten op het terras.
Zorgboerderij
Cliënten onderhouden het terrein en verzorgen de dieren. De werkzaamheden bestaan uit gras maaien, groenonderhoud, verven, klussen, werken met gereedschappen en verzogen en voeden van de dieren. In overleg met de medewerker wordt besproken welke werkzaamheden hij kan doen.
Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Per dag werken er 20 tot 24 cliënten. Zeven tot acht van hen werken in de horeca en de anderen werken op het land of in de verzorging van de dieren.
De deelnemers vinden het leuk om hard en netjes te werken. Cliënten die in het theehuis werken, zien er netjes uit en kunnen klanten vriendelijk te woord staan. Ze werken één tot twee keer per maand in het weekend. Hygiënisch werken is heel belangrijk. Cliënten van de zorgboerderij zijn redelijk zelfstandig en niet bang vieze handen te krijgen.
De begeleiders hebben ieder hun eigen taak in de ondersteuning. Er is altijd in ieder geval één begeleider aanwezig. De begeleiding is gericht op het vergroten van de kwaliteit van bestaan. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in een ondersteuningsplan.
Amstelkade ligt op een bijzondere locatie midden in het Veenweidegebeid. Amsterdam en Utrecht liggen op 25 km. Er is een buurtbus die op bestelling vanaf station Woerden naar Amstelkade rijdt. Met de auto en de fiets is deze onderneming goed te bereiken.
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente.
Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiële administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2015.
Amstelkade: Natuurkampeerterrein, Theehuis en Zorgboerderij
Genieten in het Groene Hart! Bekijk de website van Amstelkade
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.