Zoeken Contact Menu

Reinaerde Arbeidscentrum De Koppel

print

Reinaerde Arbeidscentrum De Koppel

Arbeidscentrum voor mensen met een beperking

Adres
Damzigt 44
Plaats
3454PS De Meern
Telefoon
030 65 82 530
Reinaerde
Manager
Remi van de Vecht

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

De Koppel is een arbeidscentrum voor assemblage- en verpakkingswerkzaamheden. Het arbeidscentrum werkt voor externe klanten. Zorgvuldigheid is dan ook een vereiste. De werkzaamheden zijn divers en bestaan uit:

  • Monteren en sorteren van artikelen, zoals schroeven sets, pillen potten 
  • Inpakwerkzaamheden, zoals het ompakken van grootverpakking naar klein verpakking of kerstpakketten.
  • Verzendklaar maken van de producten, zoals het opbouwen van pallets.

Er zijn twee afdelingen, van elk ongeveer 20 cliënten. Cliënten kunnen kiezen uit de op dat moment aanwezige werkzaamheden. Voorop staat dat de cliënt plezier beleeft aan wat hij doet. De cliënt kan zich verder ontwikkelen door diverse vaardigheden te leren op werkgebied en in de omgang met anderen. Er is geen werkdruk.
Werktijden maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.00 uur.

Voor wie?

Voor volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking. Elke dag is er plek voor maximaal 50 cliënten. Het is van belang dat zij over voldoende motorische vaardigheden beschikken. Cliënten hebben affiniteit met arbeidsmatig werk en vinden het leuk aan de werkzaamheden deel te nemen. Cliënten die in de kantine of receptie werken zijn redelijk zelfstandig. De cliënt kan functioneren in een groep van 10-25 mensen.
Gezien de aard van het werken zijn de cliënten zelfstandig in hun activiteiten in het dagelijkse leven.

Dienstverlening

De begeleiders hebben ieder hun eigen taak in de ondersteuning. Zij besteden aandacht aan fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving. Begeleiders stimuleren de cliënt te presteren binnen zijn mogelijkheden.

Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dat wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan. De cliënt kan vaardigheden leren die nodig zijn om door te stromen naar een passende werkplek in een minder beschutte omgeving of bij een bedrijf.

Omgeving

Arbeidscentrum de Koppel is gevestigd in een modern bedrijfspand op het bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern. In de kantine kunnen cliënten pauzeren, lunchen en koffiedrinken. Er is geen aparte rustruimte. De afdelingen zijn ruim opgezet en licht door de vele ramen. Er is voldoende opslagruimte. De werkzaamheden zijn gescheiden en men kan alleen of met meerderen aan een tafel werken.

  • Goed bereikbaar per OV
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig met douche
  • Cliënten nemen zelf hun lunch mee.

Verwijzing en indicatie
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).
Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Voor aanmelden, oriëntatie bezoek of meer informatie, kun je rechtstreeks contact opnemen met de locatie.

Voor overige informatie over de dienstverlening van Reinaerde kan contact opgenomen worden met Klantadvies van Reinaerde.

Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl